Una estudiant de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona s’ha situat entre els deu millirs MIR de l’Estat, l’avaluació oficial que dóna accés a una plaça per fer l’especialització mèdica en un hospital universitari o centre d’atenció primària. Segons els resultats publicats pel Ministeri de Sanitat, l’alumna de la UdG té la vuitena millor valoració dels gairebé 9.300 aspirants que han aprovat l’examen en la convocatòria d’aquest any i el quart millor expedient acadèmic de tots els graduats que s’hi han presentat.

L’estudiant de la facultat gironina, que es presentava a l’examen per segona vegada després que ­l’any passat ja quedés entre els 100 millors MIR, comparteix les primeres posicions amb tres candidats de la Universitat Complutense de Madrid, tres més de la Universitat Autònoma de Madrid i un de Navarra, València i Saragossa.

El degà de la Facultat de Medicina de la UdG, el doctor Joan San, destaca l’èxit que suposa per una universitat tan jove com la de Girona -la majoria dels alumnes que s’examinaven a l’examen MIR d’aquest febrer són la segona promoció que surt del centre- compartir llista amb altres universitats tan consolidades, fet que demostra la qualitat d’un projecte pioner que se centra en l’aprenentatge basat en problemes.

A més, un altre graduat de la Universitat de Girona es troba a la llista dels cent millors candidats que aspiren a obtenir una plaça de Metge Intern Resident de les 6.000 que s’ofereixen aquest any, amb la 63a nota més alta.

Amb aquests dos estudiants situats al top 100 d’aquesta convocatòria, la UdG dobla els resultats obtinguts l’any passat, quan els seus universitaris es van enfrontar per primera vegada a l’examen i en van sortir molt ben parats.

Concretament, dels 65 graduats de la primera promoció sorgida de Girona que es van presentar al MIR al 2015, tots van aprovar l’examen i el 86% van quedar entre el 50% millor.

Un alt percentatge (el 84,6%) va obtenir la plaça d’especialista que havia sol·licitat, mentre que la resta (15,4%), tot i que podien optar-hi, no la van acceptar. La gran majoria va preferir dur a terme la formació a Catalunya (67,2%) i una de les estudiants millors puntuades va optar per fer la residència a l’hospital Josep Trueta de Girona.

D’altra banda, la classificació U-Multirank, un rànquing internacional d’universitats elaborat per la Fundació CyD i finançat per la Comissió Europea, ha destacat recentment la Universitat de Girona com la vuitena millor facultat de l’Estat on estudiar Medicina dels 23 centres espanyols que ha analitzat. La comparativa, que analitza aspectes clau com la qualitat de la formació, la ràtio d’estudiants i personal o el nombre de professors que tenen un doctorat, està encapçalat per Universitat de Barcelona, seguida de la d’Alcalà.