Una estudiant de Medicina de Girona se situa entre els deu millors MIR de l'Estat

Un rànquing europeu escull la UdG entre les facultats espanyoles més bones per formar-se com a metge

11.04.2016 | 07:03
Una classe de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en una imatge d´arxiu

Una estudiant de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona s´ha situat entre els deu millirs MIR de l´Estat, l´avaluació oficial que dóna accés a una plaça per fer l´especialització mèdica en un hospital universitari o centre d´atenció primària. Segons els resultats publicats pel Ministeri de Sanitat, l´alumna de la UdG té la vuitena millor valoració dels gairebé 9.300 aspirants que han aprovat l´examen en la convocatòria d´aquest any i el quart millor expedient acadèmic de tots els graduats que s´hi han presentat.

L´estudiant de la facultat gironina, que es presentava a l´examen per segona vegada després que ­l´any passat ja quedés entre els 100 millors MIR, comparteix les primeres posicions amb tres candidats de la Universitat Complutense de Madrid, tres més de la Universitat Autònoma de Madrid i un de Navarra, València i Saragossa.

El degà de la Facultat de Medicina de la UdG, el doctor Joan San, destaca l´èxit que suposa per una universitat tan jove com la de Girona –la majoria dels alumnes que s´examinaven a l´examen MIR d´aquest febrer són la segona promoció que surt del centre– compartir llista amb altres universitats tan consolidades, fet que demostra la qualitat d´un projecte pioner que se centra en l´aprenentatge basat en problemes.

A més, un altre graduat de la Universitat de Girona es troba a la llista dels cent millors candidats que aspiren a obtenir una plaça de Metge Intern Resident de les 6.000 que s´ofereixen aquest any, amb la 63a nota més alta.

Amb aquests dos estudiants situats al top 100 d´aquesta convocatòria, la UdG dobla els resultats obtinguts l´any passat, quan els seus universitaris es van enfrontar per primera vegada a l´examen i en van sortir molt ben parats.

Concretament, dels 65 graduats de la primera promoció sorgida de Girona que es van presentar al MIR al 2015, tots van aprovar l´examen i el 86% van quedar entre el 50% millor.

Un alt percentatge (el 84,6%) va obtenir la plaça d´especialista que havia sol·licitat, mentre que la resta (15,4%), tot i que podien optar-hi, no la van acceptar. La gran majoria va preferir dur a terme la formació a Catalunya (67,2%) i una de les estudiants millors puntuades va optar per fer la residència a l´hospital Josep Trueta de Girona.

D´altra banda, la classificació U-Multirank, un rànquing internacional d´universitats elaborat per la Fundació CyD i finançat per la Comissió Europea, ha destacat recentment la Universitat de Girona com la vuitena millor facultat de l´Estat on estudiar Medicina dels 23 centres espanyols que ha analitzat. La comparativa, que analitza aspectes clau com la qualitat de la formació, la ràtio d´estudiants i personal o el nombre de professors que tenen un doctorat, està encapçalat per Universitat de Barcelona, seguida de la d´Alcalà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema