El primer secretari de la federació del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, ha avançat que la seva voluntat és repetir com a màxim dirigent de la formació socialista a la demarcació de Girona. «Sempre he defensat els dos mandats i ara en porto un», ha explicat Fernández, que ha recordat que el PSC gironí preveu celebrar el seu congrés de federació a principis de l'any vinent. «En aquest mandat la feina ha estat difícil per la fragmentació del partit», ha assegurat Fernández, que ha destacat que finalment la formació ha aconseguit «fer una proposta d'unitat de més democràcia interna». D'exemple ha posat els processos de primàries per votar els caps de llista.

«Demanaré la confiança per quatre anys més», ha afirmat Fernández, que ha precisat que fins ara no ha tingut constància que es pugui presentar una altra candidatura a primer secretari del PSC a la demarcació de Girona. «Si obtinc la confiança, faré un equip transversal i d'unitat», ha remarcat Fernández. També ha concretat que si torna a sortir escollit primer secretari, plantejarà tres reptes: treballar pel partit, obrir-lo i cohesionar-lo; fer una organització més participativa amb els militants; ser una formació d'esquerres amb un discurs nacional clar.

«M'agradaria continuar», ha admès el primer secretari de la federació del PSC gironí, que s'ha mostrat satisfet de l'assemblea de militants que el partit va celebrar dissabte. «Es van aprovar quatre resolucions importantíssimes», ha subratllat Fernández, que ha explicat que els documents marquen el full de ruta fins al congrés nacional de la formació, que es preveu fer a finals d'aquest any. Pel que fa al congrés de la federació de les comarques gironines, Fernández ha calculat que pugui tenir lloc el mes de gener del 2017.

El primer secretari del PSC a la demarcació de Girona ha assegurat que les resolucions de l'assemblea de dissabte proposen «un nou contracte social, econòmic i de governança amb la ciutadania». «Estem en una situació millor i amb un missatge clar», ha conclòs Fernández. Sobre el creixement de la sociovergència a les comarques gironines, després dels últims pactes a Girona i Lloret de Mar, Fernández ha destacat que el PSC és una formació «amb vocació de govern i responsabilitat». «Els interessos partidistes i d'àmbit nacional no han de privar que el dia a dia funcioni», ha posat de manifest Fernández.