Banyoles va registrar un augment de les infraccions de trànsit l'any 2015, passant de les 5.137 de 2014 a les 5.593 de l'any passat. La Policia Local va aturar 1.008 conductors en els diversos controls d'alcoholèmia que es van fer a la ciutat, dels quals 97 van donar positiu (un 9,6% del total de vehicles controlats). En aquest punt, l'alcalde, Miquel Noguer, ha volgut llençar un avís perquè les dades de la ciutat estan per sobre de la mitjana gironina (entre un 5-6% de positius). "Hem de fer un avís a la ciutadania, ens hem perdut una mica amb el tema de l'alcohol, la gent beu més del que toca", ha alertat.

Les dades policials de Banyoles indiquen que és una de les ciutats més segures de la demarcació. Si la mitjana de delictes per habitant a la regió policial es troba per sota dels 60 per cada 1.000 habitants, a la capital del Pla de l'Estany és de 31 per cada 1.000 habitants. Aquesta tendència es manté aquest 2015, tal i com demostren les dades que s'han presentat durant la junta de local de seguretat.

Membres dels diferents cossos policials han fet balanç aquest divendres de les dades policials de l'any passat, que s'extreuen de les estadístiques de Mossos d'Esquadra i Policia Local. L'alcalde, Miquel Noguer, ha assegurat que des del punt de vista de seguretat i també del trànsit la majoria d'indicadors van a la baixa i això els fa estar satisfets, tot i que sempre amatents perquè la situació no es torci. A més, ha indicat que les dades segueixen una evolució positiva si es comparen amb la mitjana dels darrers cinc anys.

Una de les dades positives és, entre d'altres, la davallada del nombre de delictes i faltes respecte l'any anterior: passen de 699 a 637. També disminueixen les detencions, que baixen de 58 a 51 (46 homes i sis dones).

La tipologia de delictes que més preocupa a la ciutadania per la sensació d'inseguretat que generen són, entre d'altres, els robatoris amb violència i intimidació. Com ja va passar l'any passat, Banyoles no ha registrat cap delicte d'aquestes característiques ni a habitatges ni a establiments. Tot i això, el 2014 no hi va haver cap estrebada al carrer però aquest 2015 se n'han registrat dues.

Tal i com va passar també el 2014, es registren novament quatre robatoris amb violència i intimidació que no s'han produït ni a cases ni a botigues (les dades no especifiquen on es van cometre). "Alguns són de dubtosa procedència perquè s'han denunciat dies més tard, per tant no hem de generar cap alarma", ha manifestat l'alcalde.

Un altre apartat que registra unes dades positives és el de robatoris amb violència. L'any 2014 se'n van cometre 65 i, un any més tard, la xifra baixa fins als 38, el que suposa una reducció del 41,5%