1. Un any fent La Volta a Girona

La Plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona acull dissabte l'11a edició del Mercat La Volta, un esdeveniment que es porta a terme cada segon dissabte de mes per acostar a la ciutadania l'art de KM 0, amb la presència d'un bon nombre d'artistes emergents procedents de tota la demarcació. Aquest mes d'abril la cita compleix el seu primer any de vida i per celebrar-ho, s'ha ampliat l'horari, de 10 del matí a 8 del vespre. La música dels CRU! i el Dj resident Quelic, el clown de LePuant o els autors de les edicions Tremendes amenitzaran la festa d'aniversari.

2. Cròniques de la frustració, a La Planeta

Una setmana abans de recalar al Teatre Lliure de Barcelona, on farà temporada fins al pròxim 1 de maig, el dramaturg gironí Llàtzer Garcia i la companyia Arcàdia tornen a La Planeta de Girona amb l´obra "Sota la ciutat", una colpidora crònica entorn de les il·lusions perdudes. La història dels qui perseguint els seus somnis, i amb la voluntat de fer realitat les seves ambicions, acaben enredats en una gran ciutat. L'obra, que es va estrenar el novembre de l'any passat en aquesta mateixa sala, i dins del Festival Temporada Alta, es podrà veure a la sala gironina divendres i dissabte a les 9 de la nit, i diumenge, a les 6 de la tarda.

3. Concerts gratuïts i "food trucks" a l'Strenes

Una setmana després del multitudinari tret de sortida, a càrrec dels Love of Lesbian, el festival Strenes afronta el seu primer cap de setmana. La cita ofereix durant dos dies uns quants concerts de caràcter gratuït. Dissabte, a partir de les 7 de la tarda, els emergents Animal, els banyolins Germà Negre i The Excitements ompliran de música la Plaça Sant Fèlix de Girona. En aquest cèntric espai també obrirà el primer espai "food trucks", amb una oferta molt variada de menjars de carrer, aptes per a tots els paladars. El cap de setmana es clou diumenge, a partir de les 6 de la tarda, amb els concerts de Clara i Marion Harper als Jardins de la Mercè.

4. Vetllada alternativa a Sant Feliu de Guíxols

La Sala Atzavara Club de Sant Feliu de Guíxols proposa dissabte una nova vetllada alternativa amb segell empordanès. Cala Vento i Za!, encapçalen aquest mini-festival que començarà a 2/4 de 8 de la tarda amb l'actuació d'Ekiza, des la ciutat de Baiona, al sud-oest de França i Matagalls, formació que practica un folk d'inspiració punk, arribats des del Baix Montseny. El rock atrevit de Cala Vento i la psicodèlia, a mig camí entre Calonge i Terrassa, dels Za!, completarà la proposta més adequada pels qui busquin viure una experiència alternativa.

5. La vida de Neus Català, al Teatre de Lloret de Mar

L'actriu Mercè Arànega es posa dissabte en la pell de Neus Català, darrera supervivent catalana del camp d'extermini de dones de Ravensbrück, en l'adaptació teatral del llibre de Carme Martí "Un cel de plom". L'espectacle, que es representarà a les 9 de la nit al Teatre de Lloret de Mar, capta les lliçons de vida d'una dona que va conèixer l'infern més cruel, però que també va saber entendre a la perfecció valors com la solidaritat i la germanor.

6. Autors i lectors al Festival MOT

Vicenç Villatoro, Luis Landero, Stefanie Kremser o Najat El Hachmi són alguns dels noms propis del festival literari per excel·lència de les comarques gironines. Divendres i dissabte, el MOT es desenvolupa a la capital, Girona, amb converses sobre llibres, lletres, autors i lectors. La setmana vinent el festival emigra a Olot, amb Alícia Giménez Barlett, Martí Domínguez, Javier Cercas o Maria Barbal, entre d'altres. Una excel·lent ocasió per obrir un diàleg entre autors i lectors.

7. Exhibició de films del Concurs de "Miniremakes" de Platja d'Aro

El Centre de l'Avenir Fanalenc de Platja d'Aro serà l'escenari, dissabte a les 6 de la tarda, de l'exhibició de films i entrega de guardons del 6è concurs de "Miniremakes", organitzat per l'Associació Arocinema. El públic podrà gaudir de recreacions de títols tant coneguts com "Amélie", "Gran Torino", "El Renacido", "Moonrise Kingdom", "Shutter Island" o "Lost in translation", resumits en peces audiovisuals que no superen els tres minuts.

8. Els platets per degustar a Palamós

Des d'aquest divendres, i fins al pròxim 30 d'abril, els restaurants del nucli de Palamós ofereixen el menú de la campanya "De nit + que plats". Es tracta d'una proposta gastronòmica en la qual cada persona podrà degustar tres platets (mitges racions), a escollir d'entre nou varietats, i que inclou les postres i una copa de vi o de cava. El preu del menú és de 21 euros, dels quals 1 anirà a benefici de la Fundació Oncolliga Girona (Lliga catalana d´ajuda al malalt de càncer).