Una arpa làser serà una de les novetats del Robolot que comença avui a Olot i s'acaba demà. És un instrument musical, en el qual les antigues cordes són feixos de llum làser. En tocar-los amb els dits donen senyal a un circuit electrònic que genera notes musicals. Una altra novetat és el partit de futbol amb robots controlats a través d'un telèfon mòbil. L'arpa i el futbol robòtic són les mostres del poder de les noves tecnologies aplicades al lleure. Un altre poder, el de la salut serà al Robolot a través d'Unai, un nen gallec que porta una pròtesis al braç feta amb una impressora 3D.

En la quinzena edició del Robolot, que s'enceta avui a la Sala Torín d'Olot, està previst que hi hagi unes 700 persones vinculades a l'àmbit de la robòtica de tot l'Estat. L'edició que comença avui està dividida en dues parts: una primera destinada a la formació d'educadors i una altra de tallers per a nens.

La primera es concreta en jornades d'intercanvi d'experiències sobre robots didàctics per a professors i persones interessades en la matèria i la segona té com a novetat un concurs per a alumnes de primària basat en reptes.

Avui, la xerrada inaugural anirà a càrrec de Carlos Lizarbe, professor de formació professional a Renteria (Gipuzkoa). Explicarà el cas d' Unai, el nen de 9 anys que va néixer sense mà i ara porta una pròtesi feta a la seva mida.

Després un doctor suec, David Cuartuelles, repondrà sobre els motius pels quals els alumnes dels països avançats no es volen dedicar a la robòtica i a les noves tecnologies.