Les dades parlen per si soles, el Gironès i la Garrotxa s'han convertit en dues comarques on els robatoris amb força en domicilis han viscut xifres rècords aquest passat 2015. A la comarca on hi ha la capital de província es van denunciar fins a 640 fets d'aquesta tipologia l'any passat, mentre que a la Garrotxa van ser-ne 154.

La xifra és rècord si es compara amb les dades que ha fet públiques el Govern a través d'una resposta parlamentària. Segons les estadístiques del Departament d'Interior entre 2010 i 2015 mai hi havia hagut aquests números tan alts en les dues comarques per un tipus de robatori en què els lladres forcen l'accés de la vivenda però no fan mal a les víctimes.

El nombre més alt fins llavors assolit a la Garrotxa eren els 123 robatoris amb força del 2014 i al Gironès, el registre més elevat se situava en 562, el 2010. Cal recordar que sobretot a finals d'any passat hi va haver un repunt de robatoris sobretot en zones del Gironès. I que el 2016 també s'ha iniciat amb més robatoris de domicilis al Pla de l'Estany i també del Gironès.

Els robatoris s'han traduït també en detencions i per exemple a finals d'any, els Mossos d'Esquadra van arrestar nou persones per un total de tretze robatoris en domicilis del Gironès. Uns robatoris que s'havien produït entre el 14 i el 22 de desembre en habitatges de Girona, Salt i Bescanó. En una altra operació, els agents també van detenir dos menors per dotze robatoris amb força a l'interior de domicilis de Girona i Salt. Uns delictes que van perpetrar entre finals de setembre i principis de desembre. A?Olot també varen anar de bòlit la Policia Local i els Mossos per un grup de tres lladres que, a banda d'establiments, també va robar en diversos domicilis a l'estiu. A la Garrotxa els robatoris, 154 no havien estat mai tant alts segons les dades d'Interior, el 2010 n'havien hagut 94 i des de llavors s'havia assolit un màxim de 123, durant el 2014.

Pel que fa al nombre global de robatoris amb força a totes les comarques de Girona ha començat a anar a la baixa. Entre el 2014 i el 2015 han caigut, passant de 3.244 fets el 2014 a 3.182 l'any passat. De fet la tendència a la baixa és en els darrers dos anys perquè en canvi, el 2012 va ser la pitjor època pels robatoris amb força en domicili. Entre altres, els Mossos van aconseguir enxampar un grup que es va dedicar a principis de 2012 a cometre 41 robatoris a segones residències de la Costa Brava. En només dos mesos, van robar en cases i apartaments de Begur, Palafrugell o Pals.