Els tres acusats d'atracar a punta de pistola una sucursal bancària de Bordils el 30 d'abril de l'any passat es van asseure ahir al banc dels acusats del Jutjat penal 1 de Girona. S'enfronten a una pena de fins a quatre anys i tres mesos de presó pel robatori, perpetrat per dos dels processats a cara descoberta. A fora, segons les acusacions, esperava el tercer implicat amb el cotxe a punt per fugir. El botí va ser escàs, de només 225 euros, perquè la màquina dispensadora de bitllets s'havia espatllat. Els dos lladres que van entrar a l'oficina al·leguen que no recorden bona part del cop perquè anaven drogats. El que sí que recorden és que anaven a buscar diners per comprar més marihuana i heroïna. El conductor assegura que va portar els altres dos fins a Bordils per fer-los un favor i sense saber que anessin a atracar un banc.

Segons van explicar els treballadors del banc, cap a les 9 del matí del 30 d'abril van entrar dos homes a l'entitat. Després d'estar una estona fent veure que eren clients esperant que els atenguessin, el més gran es va apropar a un dels empleats i, ensenyant-li una pistola que duia al cinturó, li va dir «Això és un atracament, dóna'm els diners». En aquell moment, l'altre atracador entrava a l'oficina de la directora i, mentre li ensenyava una altra pistola, li exigia els diners. Feia poca estona que havia passat el furgó blindat a dur-los diners però, just en aquell moment, la màquina dispensadora de bitllets s'havia encallat. Els atracadors van actuar a cara descoberta i, segons els empleats del banc, no van utilitzar la violència en cap moment ni van apuntar a ningú amb les pistoles. Els atracadors, Blas Justicia i Arià Font, van explicar durant el judici que aquella nit havien estat bevent alcohol i consumint drogues. Al matí se'n van quedar sense i van trucar a un amic de Justicia perquè els portés fins a Bordils a comprar més marihuana i heroïna. «A ell li vam dir que anàvem a comprar droga, res de cap robatori», va explicar l'acusat, exculpant així l'acusat Said Allaoui. Tant Justicia i Font van assegurar que anaven molt col·locats i que no recorden gairebé res.

Atracador des dels 80

Els tres acusats aleshores tenien 19, 25 i 55 anys. Els joves no tenien antecedents. Però el més gran, Blas Justicia, té un llarg historial de robatoris i atracaments. La seva activitat delictiva va començar el 1976, quan la Guàrdia Civil el va detenir per un robatori amb violència i intimidació. Al llarg dels 80 i 90, acumula més d'una desena de detencions .