El Parlament defensarà la segregació del poble de Medinyà

JxSí demana a la Cambra catalana utilitzar "totes les eines legals i polítiques" que tingui - Critiquen que el recurs de l´Estat és una "intromissió" i "posa en perill" la voluntat dels veïns d´aquesta localitat

10.04.2016 | 17:47

Els diputats de Junts pel Sí (JxSí) Roger Torrent i Joan Ramon Casals han entrat al registre del Parlament de Catalunya una proposta de resolució en la qual s´insta a la cambra catalana a utilitzar "totes les eines legals i polítiques" a l´abast per defensar el decret i la segregació del municipi de Medinyà.

Els diputats recorden que la llei que permet la creació d´aquest poble va ser aprovada "per una àmplia majoria" i critiquen el recurs que va presentar el Consell de Ministres davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la llei del Parlament que permet la segregació del poble de Sant Julià de Ramis. "Suposa una intromissió en les competències del Parlament i de la Generalitat i posa en perill al voluntat de la gent de Medinyà", asseguren en el document. A més, destaquen que és "paradoxal" que l´Estat rebutgi la creació del nou poble però li assigni un número d´identificació fiscal i un Jutjat de Pau.

La iniciativa també reclama a l´Estat que reconsiderin la seva posició, ja que la creació del municipi de Medinyà és "una competència de la Generalitat i del seu Parlament", asseguren. La proposta de resolució expressa un cop més el rebuig del govern català i de la cambra catalana a les "constants intromissions i vulneracions" de les competències del Parlament i del Govern i, en concret, aquelles que fan referència a les administracions locals. Per tot això volen que el Parlament es pronunciï clarament en defensa del poble de Medinyà i de la seva independència de Sant Julià de Ramis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema