S´ha ensorrat part de la teulada d´un edifici en males condicions situat al nucli antic d´Olot (Garrotxa), concretament a l´encreuament entre els carrers Lliberada Ferrarons i Bonaire. Els fets han succeït pels volts de les quatre de la tarda quan un veí de la zona ha alertat els Bombers de la Generalitat en veure el despreniment. En concret, s´ha ensorrat part del teulat d´aquest edifici que ja es trobava en tràmits per ser enderrocat. Fins al lloc dels fets s´han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius de la Policia Municipal d´Olot i l´arquitecte municipal i, per seguretat, s´ha decidit desallotjar una trentena de veïns de diversos blocs propers. Els veïns hauran de passar aquesta nit fora de casa seva i és possible que part d´ells no pugui retornar-hi fins d´aquí uns dies. L´Ajuntament d´Olot s´ha encarregat de reallotjar-los en cases de familiars, pensions o hotels de la ciutat.

Els fets han succeït pels volts de les quatre de la tarda i han aixecat una gran expectació entre els veïns d´aquesta zona. Segons ha explicat l´alcalde d´Olot, Josep Maria Corominas, per causes que encara es desconeixen s´ha ensorrat part del teulat d´aquest edifici deshabitat que ja es trobava en estat ruïnós i estava pendent de ser enderrocat. "Ens feia por que si queia alguna zona més pogués desplomar-se i causar un efecte en cadena afectant altres immobles; per això hem decidit desallotjar els veïns de dos blocs propers", ha explicat el batlle. La incidència no ha causat ferits.

En total, es tracta d´una trentena de persones que passaran aquesta nit en diverses cases de familiars, pensions o hotels de la ciutat. Demà, els tècnics analitzaran la situació en profunditat. Des del consistori tenen previst actuar-hi d´urgència i han demanat als propietaris privats de la construcció que agilitzin els tràmits per així poder enderrocar l´edifici el més aviat possible, si pot ser, demà mateix. "Sabem que aquest dilluns s´hi havia de fer alguns treballs, per això volem s´hi actuï ben aviat i no posar en perill els altres edificis", ha comentat Corominas.

D´altra banda, l´alcalde també ha avançat que una part dels veïns d´aquesta zona, els que viuen a tocar de l´edifici ruïnós, no podran tornar a casa seva fins d´aquí uns dies. "Sembla que la cosa no va per hores sinó per dies", ha comentat el batlle. Els agents de la Policia Municipal d´Olot han acordonat la zona i no deixen accedir-hi. Durant tota la nit es vigilarà l´espai per evitar que algú pugui entrar-hi i fer-se mal. Els fets han aixecat les crítiques d´alguns veïns que, mitjançant les xarxes socials, s´han queixat de "l´abandonament" que es pot veure en diversos edificis del centre d´Olot i han assegurat que no és la primera vegada que s´ensorren parts d´algunes construccions en mal estat.