Xavier Puig, (director del ParcNatural de la Zona Volcànica de la Garrotxa), Francesc Canalias ( assessor del Consorci de l'Alta Garrotxa i director del SIGMA) i Josep Maria Mallarach (consultor ambiental de reconegut prestigi internacional) van debatre -dissabte (dia 9 d'abril)- sobre el patrimoni natural de la Garrotxa a la Sala d'Actes de l'Hospici. L'acte estava organitzat per Junts per Olot-ERC.

Els tres ponents van coincidir en el fet que -segons ells-cal reduir la burocràcia, cercar nous models de gestió i una estructura estable en matèria de conservació del patrimoni que estigui integrada d'una manera transversal a la resta d'àmbits.

El director del Parc Natural Xavier Puig va fer especial incidència en la davallada pressupostària dels darrers anys. De la seva banda, Francesc Canalias creu que de cara al futur és essencial augmentar la implicació i el coneixement del territori per poder actuar amb criteri. Josep Maria Mallarach, també ex director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, va subratllar el gran potencial del país i la comarca pel que fa a patrimoni natural i biodiversitat.