La Creu Roja ha iniciat la campanya #Lánzate a Catalunya i arreu de l'Estat amb l'objectiu de promoure el voluntariat a la institució humanitària.

La campanya se centra en el testimoni de voluntaris i voluntàries, que recalquen que un gest pot ajudar a canviar la vida a moltes persones.

Per això, el missatge de la Creu Roja també posa èmfasi en les persones a què s'ajuda: "Cada matí hi ha persones que tenen la necessitat de sentir que tenen algú al seu costat, nens i nenes, joves, gent gran, persones migrades, persones sense llar... i amb el teu esforç pots contribuir a fer que totes elles recuperin el somriure".

A Girona, la Creu Roja compta actualment amb un equip de voluntariat de més de 2.300 persones, de les quals prop d'un 46% són homes i un 54% dones.

Si bé és cert que la majoria de persones són joves o de mitjana edat (el 45,85% té entre 21 i 40 anys), també hi ha molta gent jubilada o prejubilada (els majors de 60 són el 16,02%).

Des de l'inici de la crisi econòmica, s'ha experimentat globalment un augment del voluntariat de la Creu Roja, que ha permès fer front a les creixents necessitats socials, el 2013 aquest augment arribava al seu màxim amb 2.600 persones voluntàries, tendència a l'alça que s'ha interromput durant els dos darrers anys, arribant a finals del 2015 a les 2.397 persones voluntàries fet que comporta que la Creu Roja cerqui nous suports per poder fer front al seu ampli ventall d'àmbits d'actuació.

Lluita contra la pobresa

Les línies d'actuació de la Creu Roja van des de la lluita contra la pobresa i la inseguretat alimentària de les famílies, especialment la més severa que afecta tant adults com infants, l'atenció a diversos col·lectius en situació vulnerable (infància i joventut, gent gran, dones en dificultat social, persones immigrades i refugiades...) fins a la salut, el socors i les emergències passant per la cooperació internacional o la sensibilització en drets humans i principis i valors. En total, la Creu Roja atén més de 800.000 persones cada any.