L'alcadessa de Girona, Marta Madrenas, haurà de passar a finals de setmana pel Jutjat Penal número 5 a declarar com a testimoni en el cas dels presumptes abusos sexuals de l'expresident de la Diputació de Girona i exalcalde de Salt, Jaume Torramadé, a l'exassessora d'Unió, Minerva Amador, que haurien passat al sopar d'inici de campanya electoral autonòmica del 8 de novembre de 2012.

Ella no formava part dels onze comensals que van compartir taula amb Torramadé quan se suposa que van passar els fets però sí hi era a l'acte d'inici de campanya que es va celebrar posteriorment i on, segons va arribar a declarar el cap de Protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant, "sembla que va tocar el cul a la regidora de Salt Fanny Carabellido i a la segona tinenta d'alcalde de Girona [en el moment dels fets], Marta Madrenas". En seu judicial, el cap de Protocol va assegurar que els comensals que deien no haver vist els tocaments van mentir perquè precisament a ell li ho van explicar l'aleshores alcalde de Bescanó, Xavier Soy, i els regidors de Salt Josep Valentí i Robert Fàbregas, a banda de la mateixa assessora.

El judici per aquest assumpte està previst que s'iniciï aquest dijous. El fiscal sol·licita per a Torramadé una pena de multa de 3.600 euros més 1.000 euros d'indemnització a l'exassessora per danys morals. L'acusació particular està disconforme amb aquesta proposició de pena i demana que al polític se'l condemni a dos anys de presó per abusos sexuals i una indemnització de 20.000 euros. La defensa, per la seva banda, considera que Torramadé ha de resultar absolt.