"És un senyal d'alarma" va definir l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ahir en referència al desallotjament dels veïns de cases de carrers del Barri Vell d'Olot. L'origen va ser que part del sostre d'un edifici del carrer Lliberada Ferrarons es va enfonsar diumenge a la tarda.

En un primer moment van haver de desallotjar uns 30 veïns, una bona part d'ells van haver de ser allotjats a l'hostal Mas Bernat o a domicilis de familiars. Ahir, només 9 havien pogut tornar a casa, els altres 21 hauran d'esperar que l'empresa encarregada acabi l'enderroc. Ensorrar la casa -segons va explicar Corominas- requerirà temps, perquè s'ha de fer a mà per tal de no perjudicar els altres edificis.

Va seguir: "El problema és que en el lloc, on està situat -just fa poques setmanes- s'havia enderrocat un altre edifici i no hi poden entrar les màquines".

Ahir al migdia els veïns van mantenir una reunió amb tècnics i regidors per establir la manera com es farà l'enderroc.

Al migdia va haver-n'hi una altra entre veïns i ajuntament per consensuar com passarà cada afectat el temps que durarà l'enderroc de la casa.

Sobre la situació de part dels edificis del barri va considerar: "El Barri Vell és una assignatura pendent. Va seguir: " Els centres històrics pateixen d'aquestes situacions". Corominas va indicar que cal la complicitat dels veïns i activar accions que vagin més enllà de l'urbanisme per solucionar el deteriorament del barri vell.

"És un tema que ens preocupamolt", va exposar. "No és un problema d'aquest equip de govern, ni tan sols de l'anterior", va situar. Va seguir: " No tenim una vareta màgica per tocar ni per fer que aquí hi hagi activitat". Va explicar que l'Ajuntament seguirà amb una planificació d'atencions preventives i d'accions a partir de les caigudes d'elements de les façanes i de les teulades.

En Francesc, un dels veïns que van ser desallotjats, va explicar: "Hi havia uns nens que jugaven a futbol i per sort no els va tocar". Va indicar que els desprendiments de cornises i trossos de façana són corrents. Va assenyalar: "Aquí mateix -fa uns dies- va caure un tall de cornisa sobre el cap d'una dona i li va fer un tall a les temples". Una seva veïna, la Paula, va indicar que sovint cauen elements. En Francesc li va aconsellar evitar les voreres i caminar pel mig del carrer.