El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, el director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, i el vicepresident executiu de la Fundació ONCE, Alberto Durán, van presentar ahir el cupó dedicat als cent anys del compromís de l'Obra Social La Caixa.

Aquesta iniciativa vol commemorar el centenari del primer acte de l'Obra Social de l'entitat, celebrat l'any 1915 i dedicat a la gent gran.

La fotografia escollida mostra un instant del desenvolupament d'una activitat intergeneracional en un dels 612 centres de persones grans, propis o en conveni, on l'Obra Social La Caixa desenvolupa el seu programa d'envelliment actiu i saludable, del qual cada any es beneficien més de 800.000 persones.

L'ONCE i l'Obra Social La Caixa mantenen des de fa anys una aliança estratègica per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, creant sinergies a través de programes com Incorpora, promogut per l'Obra Social La Caixa, i Per Talent, impulsat per la Fundació ONCE.

Cent anys de servei

Des dels seus orígens com a Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros, la història de l'entitat ha estat sempre estretament vinculada a les persones grans, a les quals ha dedicat una atenció prioritària. El Programa de Gent Gran de l'Obra Social La Caixa va arrancar amb un primer Homenatge a la Vellesa a Sant Sadurní d'Anoia l'abril del 1915, un acte que l'any passat es va repetir al mateix escenari i que va donar pas a desenes de rèpliques a tot el territori espanyol.

Amb el cupó commemoratiu de l'ONCE, l'Obra Social La Caixa tanca un any sencer de celebracions que han homenatjat les persones grans, fomentant entre elles l'envelliment actiu, la dignitat i el bon tracte a través d'activitats de formació i de voluntariat.

En paraules del president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé: "Creiem fermament que les persones grans poden aportar molt, i no ens podem permetre de prescindir de la seva experiència. Les persones grans són el millor mirall en el qual ens podem reflectir. Les seves vivències són un tresor que cal preservar. I l'Obra Social ha vetllat, vetlla i vetllarà per preservar-lo. Com a societat, només així podem entendre d'on venim, on som i cap a on anem".

Per la seva part, el director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, destaca que l'Organització intenta estar amb els seus productes de joc i especialment amb la imatge del cupó, "molt a prop, al costat de la ciutadania", mentre que el vicepresident executiu de la Fundació ONCE, Alberto Durán, va mostrar la seva satisfacció per tenir com a "companys de viatge" a l'Obra Social La Caixa per "entre tots, lluitar i continuar treballant per societats inclusives no només per a persones amb discapacitat, grans o en risc d'exclusió, societats millors per tots".

A més de l'atenció a les persones grans, la Fundació Bancària La Caixa manté l'objectiu de construir una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten. L'any passat, i a través de l'Obra Social, va atendre 9,9 milions de beneficiaris, que van participar en 46.209 iniciatives.