L'Ajuntament de Mieres ha convocat una concentració davant de la Casa Consistorial. La manifestació tindrà el lema: "A Mieres, desobeïm el requeriment de l'Audiència Nacional sobre la declaració de ruptura del Parlament". La convocatòria compta amb el suport de l'ANC Garrotxa, Òmnium Garrotxa i Estelada 2014.

Segons ha explicat l'alcalde, Enric Domènech (CUP), van rebre el requeriment el 6 d'abril. Sobre el que li pot passar per desobeir va parlar d'una inhabilitació de la funció pública d'entre 2 i 8 anys i d'una multa. Domènech va explicar que entén el risc, però considera que ho ha de fer. "Els polítics -va dir- hem de fer el pas endavant". També va indicar que "desobeir el requeriment ja ho han fet a Viladamat, Verges, Celrà i -segons ell- algun més".

Segons ell, a la Garrotxa ara arriben els requeriments i s'ha de veure la resposta dels alcaldes. Va considerar: "Com més siguem, més pressió farem".

Va indicar que l'aprovació de la moció sobre la declaració de ruptura del Parlament està penjada a la pàgina web de l'Ajuntament, perquè qui vulgui la miri o la descarregui.