Els últims nou mesos Xavier Cima ha passat de ser un dels polítics joves de Convergència Democràtica de Catalunya amb més ascendent al partit, a abandonar progressivament els diversos càrrecs que acumulava. El darrer es concretarà a finals de mes, després d'informar a través de les xarxes socials de la seva decisió de deixar la regidoria de l'Ajuntament de Ripoll. Fa dies que ja va comunicar a l'alcalde, Jordi Munell, que el d'abril seria el seu últim ple com a regidor. Suposarà la seva baixa després de nou anys al consistori ripollès; primer com a regidor a l'oposició i des del 2011 dins de l'equip de govern. Actualment hi ocupa l'àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, a més de ser-ne el tercer tinent d'alcalde.

Aquesta renúncia a l'acta de regidor de Ripoll es produeix pocs dies després que Cima també deixés la presidència de CDC al Ripollès. La pèrdua d'influència de Cima dins de Convergència ha coincidit amb l'ascens de la seva parella Inés Arrimadas, la líder de Ciutadans a Catalunya. Arrimadas, nascuda a Jerez de la Frontera, és actualment la cap de l'oposició al Parlament. Tots dos polítics es van conèixer, precisament, en la penúltima legislatura de la cambra, ja que Cima va ocupar (des de l'abril de 2013) l'escó que va deixar Montserrat Roura.

Cima creu que aquesta relació no ha estat mai un problema per a ell i no pensa que ho hagi pogut ser per al partit. Preguntat sobre aquesta qüestió, afirma que si això hagués estat un problema per a Convergència, "s'hauria tingut poca cintura" amb la seva situació particular, tot i que no creu que hagi estat el cas. L'allunyament entre Cima i CDC podria fer-se definitiu en el congrés de refundació del partit, que se celebrarà el primer cap de setmana de juny. Segons la formació que surti d'aquesta cita, "decidiré si hi segueixo vinculat o no", diu Cima.

En tot cas, ell desvincula les seves dimissions de l'àmbit personal. "La meva vida professional ha fet un tomb i no em puc dedicar a l'Ajuntament de Ripoll tant com voldria", assegura. Cima ha establert la seva vida a Barcelona i això l'ha impulsat a deixar els càrrecs que tenia al Ripollès. Segons explica a Diari de Girona, "no tinc el cap a Ripoll". A més, afirma que la seva voluntat no és ocupar una regidoria per tenir un sou i convida a repassar l'hemeroteca per constatar que sempre ha mantingut el mateix discurs.

Actualment Cima està estudiant Administració i Direcció d'Empreses (ADE) per la UOC. Anteriorment també havia estat membre del Consell Comarcal del Ripollès i tresorer al consorci Ripollès Desenvolupament, a part de diputat al Parlament per la circumscripció de Girona.