L'Audiència Provincial de Girona ha absolt l'acusat de cometre un assalt violent a casa d'un empresari de Cornellà del Terri el 21 de setembre del 2009. La sentència conclou que no hi ha proves que demostrin que va participar en el robatori, durant el qual quatre persones van entrar a la masia i van amenaçar de mort l'empresari, el van encanonar amb una arma, el van colpejar i li van clavar un ganivet a la cuixa perquè revelés on tenia els diners. L'acusat, que durant el judici va negar la seva implicació en el robatori, s'enfrontava a 17 anys i 6 mesos de presó.

Els assaltants van marxar de la casa amb 9.000 euros i van deixar el matrimoni lligat, tancat amb clau al pis de dalt però «no ha quedat acreditat que l'acusat intervingués en el fets», conclou la sentència, que a més ressalta que no hi ha cap rastre d'ADN que vinculi l'acusat amb el robatori ni amb la pallissa que els assaltants van clavar a la víctima.

Segons la sentència, l'única prova que hi ha contra el processat són les trucades que es va creuar amb el seu germà, l'altre acusat pel robatori però a qui encara no han jutjat perquè està fugit de la justícia. «Tot i que s'ha constatat l'existència d'un tràfic de trucades i missatges entre els dos germans el dia i l'hora dels fets no s'ha pogut localitzar la ubicació del telèfon i, per tant, no es pot concloure que era al lloc dels fets», argumenta la sentència.

Apunyalat a la cuixa

El que sí ha quedat provat en el relat de fets és que l'assalt es va perpetrar a quarts de deu de la nit del 21 de setembre de 2009, quan quatre lladres van entrar a la casa amb l'objectiu d'assaltar-la. Un va entrar a través de la finestra del lavabo i va obrir la porta a dos més, mentre el darrer esperava dins el cotxe.

Armats amb els ganivets i pistoles simulades, van abordar el matrimoni i el van fer tombar a terra, on els van lligar les mans amb cinta d'embalar. «Van dir que només volien diners i que sabien que guardaven 50.000 euros en ua caixa forta», detalla la sentència. L'empresari els va dir que no tenien tants diners i que només hi havia un sobre amb 3.000 euros al seu estudi. Els lladres van agafar el sobre, però com que volien més diners van incrementar la violència.

«Els assaltants van seguir colpejant el marit, també el van encanonar amb una arma i, finalment, li van clavar un ganivet a la cuixa dreta», relata el tribunal. La dona va recordar llavors que tenia 6.000 euros i els els va entregar. La sentència no és ferma i es pot recórrer.