La CUP ha demanat a la Fiscalia que investigui l'adjudicació del servei d'ambulàncies aprovada en els últims mesos de Boi Ruiz davant la Conselleria de Salut, al considerar que es va concedir irregularment a una empresa que havia donat 3 milions a un hospital finançat amb fons públics.

En roda de premsa, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant va explicar que han interposat una denúncia davant la Fiscalia en apreciar «indicis de corrupció» en el procés d'adjudicació de les ambulàncies, acordat l'abril del 2015, mesos abans de les últimes eleccions catalanes, quan Boi Ruiz encara era al capdavant del departament de Salut. Segons la CUP aquest concurs va ser el de més quantia econòmica de la legislatura passada, ja que va ascendir a 2.256 milions d'euros.

L'empresa Transport Sanitari de Catalunya SL, propietat de la família Bonomi, va ser l'adjudicatària de set dels 13 lots que van sortir a concurs, a Girona, Catalunya Central, l'Alt Pirineu, Barcelonès Nord, l'Alt Penedès, Barcelona Ciutat i Regió Sanitària de Barcelona, malgrat que la seva oferta era «manifestament incompleta», segons la denúncia.

La formació anticapitalista demana a la Fiscalia que dugui a terme una «profusa investigació» perquè estan convençuts que existeix una «certa causalitat» entre una donació de 3 milions d'euros a l'Hospital de Sant Joan de Déu, finançat amb fons públics, i l'adjudicació d'aquests lots.

Segons detalla la denúncia de la CUP, Transport Sanitari de Catalunya S.L. està íntegrament en mans d'International Emergency Servies SARL, un fons d'inversió radicat a Luxemburg, que és propietat al 100% del fons de capital de risc Investindustrial, companyia propietat de la família Bonomi.