Envoltat de la gent que més aprecia i que durant els 46 anys al cos de la?Policia Nacional s'ha anat trobant, José S. Juan Ferragut es va acomiadar ahir del cos i de la seva tasca com a comissari provincial de Girona. Es jubila i, a partir de divendres, el comissari Francisco Pamplona, que és l'actual cap d'operacions provincial de la comissaria de Girona, ocuparà el càrrec de forma provisional. Ferragut, emocionat, va explicar la seva trajectòria al cos i va destacar que era la tercera vegada que tenia una festa de comiat a Girona, on ha treballat com a comissari provincial i com a segon. Va destacar que «per imperatiu legal he de passar jubilació» i durant el seu discurs va assegurar que «ha valgut la pena i val la pena ser policia».

En l'acte d'homenatge i comiat a Ferragut hi havia membres del cos policial, d'altres forces de seguretat, personalitats del món judicial, de la política local i d'altres àmbits de la societat. Un dels que van fer un discurs més emotiu cap al comissari José S. Juan Ferragut és el superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote. Ambdós havien estat treballant junts quan Trapote era el cap de la Policia Nacional a les comarques de Girona i Ferragut era el segon en aquesta comissaria provincial.

Trapote, visiblement emocionat, va lloar la figura del comissari que ahir es jubilava i va assegurar que ha estat «un gran professional, una persona humana, senzilla i que sempre té un somriure per tot i mai posava pals a les rodes». I va destacar que Ferragut, «davant de les dificultats, sempre has pogut tirar endavant i ens has donat una lliçó a tots». Durant el dinar el comissari va rebre obsequis per part dels seus companys i d'altres personalitats assistents. Un d'ells, una sessió de màgia del Màgic Andreu que va treure el somriure a més d'una taula. Durant el seu parlament, el comissari sortint va recordar que els integrants del cos de la Policia Nacional s'han convertit en la seva família i que l'han fet «sentir molt orgullós de pertànyer-hi».

El subdelegat de l'Estat a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, també va prendre la paraula i va assegurar que «la jubilació és un premi» i va recordar que malgrat que ara deixi de treballar es diu que «en l'àmbit de la policia no hi ha una jubilació absoluta perquè diuen que és una vocació per a tota la vida».

Finalment, el comissari Ferragut també va tenir paraules pel que ara serà el cap de forma provisional de la comissaria provincial, el comissari Francisco Pamplona i del qui espera que sigui el seu relleu.