L'aeroport encadena dos mesos creixent en viatgers per primer cop des del 2012

El Girona-Costa Brava tanca el març amb un 10% més d´usuaris però des de l´octubre ha registrat 34.000 passatgers menys

13.04.2016 | 08:44

L´última vegada que l´aeroport de Vilobí d´Onyar va registrar dos mesos seguits amb augment de passatgers va ser al novembre de 2012. Des de llavors, la caiguda lliure ha estat constant (si descomptem alguna crescuda aïllada). Ara, més de dos anys després, sembla que a l´aeroport hi creixen brots verds. Les xifres positives de febrer i març fan pensar en una recuperació, tot i que es preveu lenta.

Comencen a créixer brots verds a l'aeroport de Girona-Costa Brava. L'aeròdrom de la província va tancar el mes de març amb un increment del nombre de passatgers respecte al mateix període de l'any passat. I ja van dos mesos consecutius, juntament amb la pujada del febrer passat. És la primera vegada des de novembre de 2012 que l´aeroport encadena seixanta dies seguits amb registres positius.

Fa dos mesos l'aeroport va aconseguir revertir una caiguda lliure sistemàtica de més de dos anys pel que fa al nombre de passatgers. El febrer passat era el primer mes que tancava a l'alça des de l'octubre de 2013.

Faltava veure si aquestes xifres positives eren anecdòtiques o apuntaven a un canvi de tendència. I les dades fetes públiques ahir per Aena han tornat a donar números verds pel que fa als usuaris de la base aèria de Vilobí. Un total de 76.810 persones van creuar els detectors de l'aeròdrom el mes passat, un 10,1% més que els 69.778 del març de 2015. Les xifres són encara millors que les del febrer, quan van passar per l'aeroport 51.681 viatgers, prop de 3.000 persones més que l'any passat.

Aquests resultats han estat combustible suficient perquè l'aeroport agafi embranzida en el que hem passat de 2016, amb gairebé un 5% més d'usuaris que el període gener-març de l'any passat. I permeten a la base aèria gironina passar pàgina d'un 2015 marcat pel degoteig constant de passatgers que, tot i ser menor que el de 2014, ha suposat baixar dels 2 milions anuals de passatgers.

Temporada d´hivern fluixa
Ara bé, si hi ha una dada que mostra que la recuperació de l´aeroport de Girona serà lenta, aquesta és el balanç de la temporada d´hivern. Segons les dades d´Aena, des d´octubre (la temporada hivernal va començar el 25 d´aquell mes) fins a març l´aeroport de Girona ha perdut prop de 34.000 passatgers respecte a la temporada d´hivern passada. El descens s´explica sobretot per una diferència substancial del nombre de passatgers durant octubre; els mesos posteriors la diferència es va anar escurçant, fins que al febrer la tendència va començar a canviar cap a millor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema