Els embassaments de les conques internes també es van veure beneficiats per les pluges d'ahir, tot i que els seus nivells encara estan lluny dels de l'any passat. Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), les reserves d'aigua dels tres pantans de les comarques gironines estaven al 61% de la seva capacitat en conjunt, un 33% per sota de la situació d'ara fa un any, quan els pantans de Darnius Boadella, Sau i Susqueda estaven plens al 94%.

Tanmateix, la situació està canviant de mica en mica. Segons les previsions de l'ACA, les pluges dels darrers dies, sobretot les d'ahir, «permeten albirar la millora de les reserves d'aigua i l'allargament de la situació actual de normalitat al conjunt de les conques internes respecte de la garantia d'abastament».

L'organisme recorda que després de quasi cinc mesos amb molt poques precipitacions, les pluges que van caure els darrers dies i especialment el front d'ahir van deixar força humitat al territori. Això ha de facilitar que els camps estiguin humits abans de començar la campanya de reg, fet que repercutirà en una reducció de la demanda d'aigua dels embassaments.

L'ACA va anunciar també que establirà les reserves d'aigua per satisfer les diferents necessitats d'abastament, reg i usos ambientals per als propers sis mesos a les comissions de desembassament que tindran lloc durant la segona quinzena d'abril. Les comissions de desembassament són espais on s'assumeixen les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes.