El Sindicat d'Estudiants (SE)?ha convocat per avui i per demà dues jornades de vaga per exigir la derogació de la Llei de millora de la qualitat educativa -popularitzada com a Llei Wert en referència a l'exministre d'Educació-, de la Llei d'Educació a Catalunya (LEC) i del model universitari del 3+2, amb tres anys de grau i dos de màster. A Girona, s'ha convocat una manifestació per dijous a les 12 del migdia, amb la Plaça de Constitució com a punt de partida.

Els altres dos sindicats educatius majoritaris, l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s'han desmarcat d'aquesta protesta perquè consideren que s'ha convocat de manera unilateral i no consensuada, com és habitual en el moviment estudiantil. En canvi, ahir CCOO va explicitar el seu suport a la vaga promoguda pel Sindicat d'Estudiants.

A més d'expressar el rebuig a les lleis educatives vigents a Catalunya i al conjunt de l'Estat, l'altre objectiu de la vaga és oposar-se a les retallades pressupostàries en educació, a l'increment de les taxes i a les privatitzacions. D'altra banda, el Sindicat d'Estudiants ha denunciat que la direcció de diversos centres educatius públics han pressionat el seu alumnat perquè no s'adhereixi a les mobilitzacions.

Pel que fa a CCOO, la seva Federació d'Educació va expressar, mitjançant un comunicat, el seu «suport a les reivindicacions estudiantils contra la Lomce i les contrareformes universitàries del govern del PP».