«Només fa falta posar-hi pressió», ha explicat Santi Reixach (alcalde de la Vall de Bianya per CiU). Reixach s'ha referit a la portada d'aigües al disseminat de la Canya: les Illes, la Illota, can Porxes i can Gori. Es tracta de masies i fàbriques situades al costat del Fluvià, a 2 quilòmetres d'Olot i a uns 15 quilòmetres de la captació del Capsacosta. Reixach ha donat les obres per acabades i ha indicat que amb l'actuació el 90% de la Vall de Bianya rep aigua de la xarxa del municipi.

Falta el nucli de la Vall del Bac. Està separat de la resta del mapa municipal per la muntanya del Joncàs. És un cim elevat , amb pendents per arribar-hi de percentatges del 16 i el 20%.

«És la novena fase des que al 2003, l'Ajuntament va començar la distribució de les aigües del Capsacosta», ha explicat Reixach. Les obres de connexió a la xarxa de la part alta de la Canya van començar al novembre i han tingut un cost de 90, 682 €. Reixach ha valorat les 9 fases -des del 2003-, que han tingut un cost aproximat d'1.500.000 euros. Ha valorat: «En el seu moment va ser un atreviment de l'alcalde Moisès Dorca (1948-2012).

Les obres de la captació de l'aigua del Capsacosta van començar amb la construcció de dipòsits propers a la zona de captació. L'aigua sortia amb molta força i era necessari regular-la.

Des dels dipòsits van repartir l'aigua a les masies de la falda del Capsacosta. En fases posteriors van abastar el nuclis de l'Hostalnou, Lloc Alou i la Canya. Per arribar a aquests llocs van haver de construir almenys un dipòsit en un lloc elevat.

La captació del Capsacosta ha ajudat al desenvolupament agrícola i industrial de la municipalitat.