Un centenar d'estudiants de Secundària s'han manifestat al centre de Girona per exigir la derogació immediata de la Llei Wert -és a dir, la Llei de millora de la qualitat educativa (Lomce)-, la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i del model universitari del 3+2, que preveu tres anys de grau i dos de màster.

Poc després de les 12 del migdia, la protesta ha sortit de la plaça de la Constitució de Girona i s'ha aturat davant la subdelegació del Govern espanyol i la seu de la Generalitat. En ambdós llocs, així com en altres punts del centre de la ciutat, els joves han cridat consignes contra les retallades en educació, l'encariment de les taxes i les polítiques de privatització. Les pancartes exhibides durant el recorregut anaven en el mateix sentit.

Aquesta manifestació s'emmarca en dues jornades de vaga que van començar dimecres i que han tingut poca incidència, tant als centres gironins com a Catalunya. A diferència d'altres convocatòries, aquesta només té el suport del Sindicat d'Estudiants (SE), que ha promogut aturades a tot l'Estat; mentre que l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) se n'han desmarcat perquè critiquen que s'ha decidit de manera unilateral i sense el consens de la comunitat educativa. A la protesta de Girona hi havia representants del sindicat CGT, que donaven suport a l'alumnat.

Segons dades del Departament d'Ensenyament, la participació dels estudiants gironins de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius en la vaga d'avui ha estat del 6,42% (d'acord amb l'actualització a les 12 del migdia), mentre que a Catalunya és del 29,10%.