Des de la implantació del nou model -segons la regidora Anna Descals (CUP)- les ambulànces tarden 25 minuts a arribar a les urgències a la Garrotxa. Descals ha recordat que -segons ella- fins ara cada hospital comarcal disposava d'una ambulància dotada de metge, infermera i un tècnic.

En canvi -ara-, a l'hospital de Campdevànol hi ha una ambulància dotada d'infermera i tècnic, mentre que a Sant Joan de les Abadesses hi ha un vehicle d'intervenció ràpida, amb metge i tècnic.

La conseqüència -segons Descals- és que quan Campdevànol requereix l'atenció d'un equip complet pel trasllat urgent entre hospitals és l'hospital d'Olot i de la Garrotxa el que el fa. Encara afegeix: «A la vegada, quan la resta d'ambulàncies estan ocupades, Olot és la segona opció de Girona i de Figueres de prioritat 1, .

Ha posat d'exemple: «Si a Olot -un dia- hi ha un accident greu i l'ambulància fa un servei a Campdevànol, la persona accidentada haurà d'esperar que vingui l'ambulància quan acabi el servei o bé haurà d'esperar el vehicle ràpid de Sant Joan de les Abadesses. Precisa que l'Hospital d'Olot enviarà el metge d'urgències però -segons ella- no tindrà ni els recursos tècnics ni el transport immediat que requereix el pacient.