La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han investigat durant el 2015 fins a 93 empreses de la demarcació de Girona i van detectar un frau a la Seguretat Social valorat en més de 9,1 milions d'euros. Aquestes dades les va fer ahir públiques el Ministeri de l'Interior, durant el balanç de la Lluita contra l'Ocupació Irregular i el Frau a la Seguretat Social.

Segons les dades provincials, les forces i cossos de seguretat de l'Estat espanyol van detectar 28 empreses fictícies i van fer fins a 56 inspeccions en centre de treball.

En total durant el 2015 van investigar 93 empreses i d'aquestes, 13 van ser proposades per sanció administrativa. Quant als delictes que van aclarir la Policia Nacional i Guàrdia Civil durant el 2015 en van ser un total de 33. Els principals, falsedat documental amb 27 casos. Per altra banda, els agents també van detectar 2 infraccions administratives a la Llei d'Estrangeria i 11 infraccions més de tipus administratiu d'altres tipologies.

De les operacions policials més destacades a Espanya durant el 2015, el Ministeri destaca una que va tenir lloc a Salt. La van anomenar Operació Sagitari i va anar a càrrec de la Guàrdia Civil. Van detenir una persona i en van denunciar 33 més per delictes de frau a la Seguretat Social.

Els agents van iniciar l'operació arran d'una informació del Servei Estatal d'Ocupació i de la Delegació del Ministeri de Treball. Es tractava d'una trama empresarial, de la qual formaven part 20 empreses, suposadament dedicades a la construcció i neteja d'immobles. S'estima que van defraudar dos milions d'euros en ajudes de l'Estat i un milió més d'IVA.