Espuña centralitzarà l´assecatge de pernil curat a Terol

L´empresa d´Olot exporta a més de 45 països i invertirà 1,5 MEUR per construir una nova planta a Mezquita de Jarque

15.04.2016 | 10:32

L´empresa càrnica olotina Espuña centralitzarà el procés d´assecatge del pernil curat a la demarcació de Terol, concretament a la planta d´Utrillas i a un nou centre que construirà al municipi de Mezquita de Jarque. El pernil curat representa el 55% de la facturació de l´empresa i és la principal gama de productes d´aquesta firma càrnica, tant pel que fa al mercat nacional com l´exterior. En aquest sentit i durant l´acte de celebració del 10è aniversari de la planta d´Utrillas, els responsables de la companyia han avançat que invertiran 1,5 milions d´euros (MEUR) construir un nou centre productiu a Mezquita de Jarque que entrarà en funcionament a principis del 2017 i que en una primera fase produirà 12.000 peces anuals, unes 400.000 a mig termini. Actualment, l´empresa exporta el seu pernil curat a 32 països com França, Portugal, Alemanya o el Regne Unit i és present a més de 45 estats.

Espuña va néixer l´any 1947 a Olot com una empresa de fabricació d´embotits. Des de llavors ha anat creixent fins al punt que actualment les exportacions suposen el 49% de la facturació total de l´empresa i la companyia està present a més de 45 països tot i que els seus principals mercats són França, Portugal, Alemanya i el Regne Unit. En aquest àmbit, la firma també s´ha sabut col·locar i exporta a altres estats com Japó i Corea, molt exigents amb la qualitat i la seguretat alimentària dels productes que importen. A més, en 69 anys, Espuña ha aconseguit set premis al ´Producte de l´Any´ durant cinc anys consecutius.

Durant aquest matí, en l´acte de celebració del 10è aniversari de la planta d´Utrillas, els responsables de la empresa han explicat la seva intenció de centralitzar el procés d´assecat del pernil curat a la demarcació de Terol. En concret, el pernil curat representa el 55% de la facturació d´Espuña i és la principal gama de productes de la càrnica catalana, tant pel que fa al mercat nacional com l´exterior.

La planta de producció d´Esteban Espuña a Utrillas es va inaugurar l´any 2006. En els darrers deu anys s´ha ampliat en dues ocasions, un fet que ha permès passar de 25 a 86 treballadors, un 68% dones. Actualment les instal·lacions ocupen poc més de 10.000 metres quadrats. La última ampliació de més de 4.000 metres quadrats realitzada a finals de l´any passat va permetre augmentar la capacitat de producció fins a les 5.000 tones de pernil curat envasat i certificat per a exportar als EUA, un dels principals mercats d´interès a l´estranger. A més, també va permetre incrementar la capacitat de les instal·lacions en un 33% i implementar dues noves línies de llescat addicionals. L´acte de commemoració d´aquest dijous dels deus anys ha comptat amb la presència de la Ministra d´Agricultura en funcions, Isabel García Tejerina.

Nou centre a Mezquita de Jarque

Avui mateix també s´ha explicat que l´empresa instal·larà un nou centre productiu a Mezquita de Jarque que permetrà centralitzar el procés complet d´elaboració de pernil curat a la demarcació de Terol. D´entrada, s´ha previst una inversió inicial d´1,5 MEUR i la nova planta comptarà amb les millors tecnologies pels processos de salat i assecatge.

En un principi, les noves instal·lacions produiran al voltant de 12.000 peces anuals però es preveu assolir una producció de 400.000 peces a mig termini. Per aconseguir-ho caldrà tirar endavant una nova ampliació d´aquesta planta de fins a 13.000 metres quadrats i es generaran 13 nous llocs de treball.

"Des dels nostres inicis, l´objectiu és oferir un producte de màxima qualitat minimitzant la variabilitat que origina la pròpia naturalesa de la matèria prima", ha explicat el gerent de l´empresa, Xavier Espuña. La companyia va ser la primera empresa càrnica en incorporar la tecnologia d´alta pressió a nivell mundial. Uns sistemes que permeten minimitzar la presència de bactèries com la salmonel·la o la listeria monocytogenes. A més, les fàbriques estan certificades amb el ´British Retail Consortium´ o ´Internaciontal Food Standard´, la qualificació més alta. En aquest sentit, la nova planta de Mezquita de Jarque vol que també tingui l´autorització del Departament d´Agricultura dels Estats Units (USDA).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona
Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Mostres gastronòmiques i artesanes, bruixes i Halloween entre les nostres propostes

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Més enllà de les Fires de Sant Narcís de Girona, moltes altres poblacions de la demarcació...

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

L'elevada ocupació de la ciutat i els seus voltants es deu en part al fet són les fires de Sant...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Comín, que va lloar el model de salut mental a Girona com un model assistencial «de...

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Comín assegura que el futur hospital de Girona és «la inversió més important del Departament a...

Enllaços recomanats: Premis cinema