La meitat dels catalans ha consumit aliments ecològics el 2015, segons el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics que es va presentar ahir. L'estudi mostra que un 5,5% de la població consumeix aquests productes cada dia, mentre que un 20,1% ho fa un o més cops per setmana, un 11,9% més d'un cop al mes i un 12,2% ?menys d'un cop al mes. Per contra, un 47,8% dels catalans enquestats admet que no consumeix mai productes ecològics.

L'estudi destaca que els consumidors d'aliments ecològics dediquen gairebé una tercera part del seu pressupost en alimentació a la compra d'aquests productes, de manera que això marca una tendència creixent en la despesa amb relació al mateix Baròmetre del 2012 i del 2010. Sobre els motius que porten els consumidors a comprar els aliments ecològics, un 68,6% ho fan per raons de salut, un 23% perquè tenen més qualitat, un 15,2% perquè no contenen residus, un 11,7% perquè són més gustosos i un 13,8% per raons mediambientals, entre d'altres. Amb tot, el 93,8% dels consumidors afirmen que paguen més diners per un aliment ecològic que per un de convencional.