El Consell comarcal del Pla de l'Estany ha subscrit dos convenis relacionats amb polítiques socials, un per contractar una persona que realitzi petites reparacions a cases i un altre per ajudar persones que no poden pagar el rebut de l'aigua.

Els acords s'han signat amb Càritas Diocesana de Girona i l'empresa Aigües de Banyoles. El conveni amb Càritas dóna suport a famílies, dintre d'un projecte de pobresa energètica i d'ocupació de persones vulnerables. En concret, la iniciativa consisteix en la contractació d'una persona per a la realització de petites reparacions a les llars de persones i famílies en risc d'exclusió social, derivades dels serveis socials de la comarca.

Programa Salut i Crisi

L'actuació forma part d'una ajuda de 42.426 euros que el Consell del Pla de l'Estany ha rebut del Programa Salut i Crisi, que promou la Diputació de Girona a través de Dipsalut. En el cas concret del conveni amb Càritas, l'ens comarcal va informar que s'estableix una aportació econòmica de 5.998,78 euros per a la contractació parcial i temporal d'una persona, que serà l'encarregada de fer les petites reparacions a les llars, per aquest any.

D'altra banda, l'administració comarcal ha concedit una aportació econòmica de 2.000 euros a l'empresa Aigües de Banyoles per a la concessió d'ajudes a abonats amb necessitats econòmiques al llarg de 2016.

També en l'àmbit social i en el marc d'un conveni amb Càritas Diocesana de Girona, Cornellà del Terri busca persones voluntàries per al Servei d'Intervenció Educativa (SIE). Aquest ofereix suport social i educatiu a infants i joves que viuen en un entorn desfavorit i que tenen dificultats en el seu procés escolar. En concret, el servei necessita de voluntaris que puguin cobrir sessions setmanals de 90 minuts.

El SIE és un recurs complementari a l'escolarització formal, que treballa amb els infants els continguts, les actituds i les habilitats necessàries per tal de facilitar-los el procés d'aprenenatge i de socialització. A Cornellà del Terri, organitzen el servei l'Ajuntament del municipi i Càritas del Pla de l'Estany.