En la mateixa sessió d'ahir, la comissió territorial d'Urbanisme de Girona va abordar fins a vuit sol·licituds per ampliar o crear noves explotacions ramaderes que en els darrers temps estan aflorant al voltant de l'Eix Transversal. Per donar una resposta coordinada a totes les peticions, la comissió de Política Territorial va acordar la setmana passada elaborar un pla director urbanístic per a aquestes macrogranges, amb l'acció conjunta dels departaments de Territori i Agricultura. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va explicar que està havent-hi «un canvi de paradigma» en el sector. Tradicionalment, hi havia hagut petites explotacions que ara estan virant cap a granges integrades cada vegada de dimensions més grans. Per això, va demanar que no es qüestioni globalment el sector perquè hi ha professionals que «estan duent a terme una bona feina».

La comissió d'Urbanisme de Girona també va emetre ahir l'informe previ al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d'Aiguaviva perquè l'Ajuntament el pugui aprovar provisionalment. El vistiplau definitiu al POUM, que substituirà unes normes subsidiàries del 1991, el donarà la mateixa comissió en una propera convocatòria. En paral·lel, la comissió va valorar positivament el POUM d'Albanyà. «Certs aspectes han estat condicionats als informes sectorials i de seguretat en termes de salut», va dir Serra.

També va deixar sobre la taula la modificació del pla d'ordenació urbanística relatiu a la variant C-37 d'Olot, a petició del mateix ajuntament. Sobre el projecte d'un aparcament per a caravanes, autocaravanes i remolcs en sòl no urbanitzable a Sant Pere Pescador, la comissió va resoldre que l'estudi és adequat tot i que les parts més costaneres queden excloses. Per tant, caldrà reajustar el pla presentat.