Els treballs d'enderroc de l'edifici esfondrat al barri vell d'Olot acabaran a finals de la setmana vinent. "Les obres van al ritme previst", ha afirmat l'alcalde, Josep Maria Corominas, que ha explicat que encara no se sap quan podran tornar a casa els 21 veïns que vivien a tocar d'aquest edifici i que diumenge passat van ser desallotjats per garantir-ne la seva seguretat. L'enderroc és a càrrec de la propietat de l'edifici i els tècnics municipals n'estan fent el seguiment. Les alarmes van saltar quan el teulat de l'edifici, que està deshabitat, va esfondrar-se. Bona part dels treballs d'enderroc es fan de forma manual perquè el bloc es troba en un carrer estret i això fa molt difícil fer-ho amb màquines.

Les obres d'enderroc a l'edifici deshabitat situat a la confluència dels carrers Lliberada Ferrarons i Bonaire d'Olot, al barri vell de la ciutat, van al ritme previst i es preveu que acabin a finals de la setmana vinent. Ho ha explicat l'alcalde, Josep Maria Corominas, que ha recordat que aquesta és una obra d'urgència que ha hagut d'assumir la propietat de la finca i que els tècnics municipals n'estan fent el seguiment.

Encara és massa aviat per fixar el dia que els 21 veïns desallotjats podran retornar a les seves cases. Tots ells són persones que viuen a l'edifici de just al davant i a l'illa de cases que queda més a prop i que han estat reallotjats en una pensió i en cases de familiars. Des de l'Ajuntament, s'han compromès a continuar posant les "màximes facilitats" per atendre les seves necessitats. Quan el responsable tècnic de l'obra informi que ja no hi ha cap risc, els afectats podran tornar a casa.

Diumenge passat a la tarda, uns veïns van alertar de l'esfondrament de part del teulat d'aquest edifici. La policia va acordonar la zona i es va iniciar el dispositiu per garantir la segurat en aquest punt.