Antifrau actua a nou institucions gironines el 2015

Les actuacions han consistit en les investigacions de l'entitat o en les al·legacions a les normatives que han impulsat els ens locals

15.04.2016 | 14:52

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha presentat la memòria del 2015 de l'entitat. El document recull les actuacions del darrer any de l'OAC, que a la província de Girona han repercutit en nou institucions gironines. Les actuacions han consistit en les investigacions de l'entitat o en les al·legacions a les normatives que han impulsat els ens locals. Una de les actuacions ha estat en el reglament orgànic de la Diputació de Girona aprovat el 2015, ja que l'OAC va recomanar a la corporació una modificació del text. L'entitat va considerar, entre altres, que és necessari regular les declaracions dels alts càrrecs.

Una altra al·legació del 2015 de l'OAC a les normatives ha estat en l'ordenança d'administració electrònica de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà. Entre altres qüestions, l'entitat va trobar a faltar, en l'àmbit d'aplicació, les societats, associacions, fundacions o consorcis. Pel que fa a una al·legació del 2014 –que l'OAC encara no havia publicat– fa referència al codi d'ètica i bon govern de l'Ajuntament de Salt. Entre altres revisions, l'entitat va suggerir una recomanació sobre els principis.

Així mateix, una de les investigacions finides del 2015 de l'OAC ha consistit en les obres de rotonda i urbanització Can Vergonyós i Ca l'Agut de Tossa de Mar. El consistori va respondre que aquest assumpte s'havia sotmès al Tribunal de Comptes, que el 2012 va resoldre: «No procedeix la incoació de judici en el present procediment». Una altra de les investigacions finides ha estat en l'informe adreçat a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm per la forma de provisió d'una plaça de coordinador. El consistori va concloure que no es podia advertir de conductes contràries als principis d'objectivitat.

També entre les investigacions finides del 2015 de l'OAC s'hi troba l'adjudicació de les obres d'urbanització del pla parcial Can Guilleumes. L'Ajuntament de Breda va respondre que l'acte d'adjudicació no es podia «considerar nul sinó anul·lable». Pel que fa a la resta de les actuacions d'investigacions de l'OAC del darrer any, l'entitat fa referència a la denúncia relativa a un presumpte conflicte d'interessos i incompatibilitat d'un funcionari de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Altres casos són un possible ús irregular de fons públics i tracte de favor del consistori de Figueres en la construcció d'un equipament, una denúncia també relativa a Figueres d'una possible irregularitat en la contractació d'un directiu i la denúncia de la presumpta irregularitat en una adjudicació de Blanes d'una gestió de servei públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema