El Dia de les Esquadres de Girona s'ha celebrat aquest matí a l'auditori de Girona i el comissari dels Mossos a Girona, Josep Milan ha assegurat que no s'ha d'assumir en una situació de normalitat l'estat de vigilància i alerta permanent per l'amenaça de terrorisme gihadista.

Per a Milan, això no s'hauria de produir "mai" però assegura que "esdeveniments que viu de prop el país ens obliga a mantenir nivell 4 alerta i ens condiciona a tots com a policies i societat en general". Ha lloat la feina del seu cos policial i recorda que les investigacions donen fruits.

Per altra banda, el cap de la Regió Policial de Girona també ha destacat el repunt de la sinistralitat a la província de Girona i ha recordat l'accident amb 7 víctimes mortals de fa dues setmanes a la N-II a Pont de Molins. Assegura que cal endurir les penes i canviar la llei. I assegura que els Mossos sempre la compleixen i que per tant, el que cal és que tinguin noves eines que no passaran mai per "detencions preventives".

Durant l'acte també s'han donat felicitacions a diferents agents dels cossos policials així com a membres d'organitzacions, institucions i ciutadans anònims, que han col·laborat en algun aspecte de la feina dels Mossos d'Esquadra.