Dos encaputxats van entrar a robar en un restaurant xinès de Cassà de la Selva del polígon industrial durant la matinada de dimecres a dijous. Els dos lladres, un home i una dona, van esbotzar la porta de l'entrada i es van emportar la caixa enregistradora i ràpidament van fugir del lloc dels fets.

El que no sabien és que a dins del local hi havia ja el responsable i, per tant, aquest va poder donar una bona descripció a la policia i de la forma que varen fugir.

Els fets varen tenir lloc al voltant de dos quarts de cinc de la matinada. Els dos lladres es van acostar fins al número 9 del carrer de la Via de Cassà de la Selva, en zona industrial. Un cop allà, varen baixar d'un vehicle de color negre, un Audi.

Amb guants i a la cara tapada van accedir fins a la porta corredissa de vidre automàtica del restaurant i, un cop allà, van esbotzar-la amb un fort cop amb algun tipus de martell. Un cop allà, varen anar directament cap al botí. Van agafar la caixa enregistradora amb les mans -que tenien ben abrigades amb els guants per evitar deixar empremtes- i se la van emportar.

Tot això sota l'atenta mirada del responsable, que estava ocult mentre això succeïa. Aquest ràpidament va alertar la Policia Local de Cassà de la Selva, que va anar fins al lloc i ràpidament van avisar els Mossos d'Esquadra, que es van personar fins al lloc.

El responsable els va relatar que els dos individus -un home i una dona- anaven tapats i no se'ls podia veure la cara i que portaven guants. I que després d'assaltar el seu local havien agafat un cotxe que els esperava a davant de l'establiment.

Pel que fa als diners que van robar els dos lladres, des del local van indicar que era la recaptació del dia abans però que naturalment era molt menor al que els costarà reparar la porta corredissa de vidre automàtica que els van esbotzar durant el robatori.

Els Mossos d'Esquadra estan investigant el succés i ahir s'hi varen desplaçar per acabar d'obtenir empremtes i indicis que els puguin portar cap als dos lladres, que segurament tenien un còmplice que els esperava a davant de l'establiment de restauració amb el vehicle que varen fugir.

Atrapats per robar en un bar

El divendres de la setmana passada va haver-hi un altre robatori, en aquest cas en un bar del carrer Xaloc de Vilafant. Els Mossos varen detenir els tres presumptes autors després que un testimoni alertés que havia vist com trencaven una finestra i entraven dins del local. I va explicar que havien fugit en un cotxe.

La seva descripció va ser clau perquè els agents de la comissaria de Figueres detinguessin dos homes de 21 i 24 anys, de nacionalitat marroquina i veïns del mateix municipi, i un menor d'edat, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior d'establiment.

El robatori va produir-se la matinada del 8 d'abril. Els lladres van trencar la finestra de l'establiment i, un cop dins, van sostreure la caixa enregistradora. Tot seguit, van fugir en un vehicle.

Immediatament els policies van muntar un dispositiu que va permetre localitzar i detenir a Figueres, als tres presumptes autors del robatori. Al maleter del vehicle, els Mossos van intervenir tres tornavisos i un parell de guants de treball.

Els detinguts majors d'edat, amb múltiples antecedents, van passar el mateix dia disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. El detingut menor d'edat serà citat en breu per declarar davant la Fiscalia de Menors.