Fira de la cervesa artesana a Girona (16 i 17 d'abril)

De les 6 de la tarda a les 12 de la nit a la plaça de la Independència fira gastronòmica de la cervesa artesana

Fira dels Indians A Tossa de Mar (16 i 17 d'abril).

Primera edició de la fira dels indians amb mercat d´ultramarins, tastets, música tradicional cubana, visites guiades, conferències, exposicions, música i jornades gastronòmiques, entre d´altres activitats

Fira de la locomoció i l'artesania a Fornells de la Selva (16 i 17 d'abril)

Divuitena edició de la Fira de la Locomoció i l´Artesania, amb activitats diverses com una concentració de 4x4, exhibició de trial, concurs de segadores, exposició de trens en miniatura i venda de productes artesans.

Fira Llegendes a Madremanya (16 i 17 d'abril)

Cinquena edició de la fira, que arriba carregada d'actes: Recorregut de llegendes, tallers artesanals, xerrades i presentació de llibresm fira de productes artesans, i una exposició de pintures i fotografies d´autors/es de Madremanya.

Fira de la Ciència a Girona (16 d'abril)

De les 10 del matí a les 2 de la tarda a la zona de davant de la Casa de Cultura i el pati de les Magnòlies de l´edifici de la Generalitat fira de la ciència dirigida a alumnes d´ESO, Batxillerat i FP.

- A 2/4 de 5 de la tarda al Caixaforum conferència «Nanorobots: esos submarinos diminutos que nos ayudarán en el futuro» a càrrec de Samuel Sánchez Ordóñez.

Fira del Monestir a Breda (17 d'abril)

Al llarg del dia fira del monestir i festa de l´ajust amb productes monacals, conferències sobre la vida monàstica, artesania, gastronomia i actes festius.

Mostra del Vi a Roses (17 d'abril)

De les 10 del matí a les 2 de la tarda a la plaça Catalunya mostra de Vins de la DO Empordà dins dels actes programats amb motiu de la celebració del festival del Vi de l´Empordà.