El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va mostrar convençut que es guanyarà la batalla a la sida durant el seu parlament previ a la celebració de la Nit per a la Investigació de la Catalunya Central, que va tenir lloc a Vall de Bianya. La cita tenia com a objectiu recaptar fons per destinar-los a projectes d'investigació de la Càtedra de Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Aquestes línies d'estudi se centren en un dels fronts de treball per combatre aquesta malaltia com és el que té a veure amb el microbioma humà i la seva vinculació amb l'envelliment.

Puigdemont va elogiar la tasca que es realitza en la lluita contra la sida des de Catalunya i va vaticinar que es guanyarà la batalla gràcies a l'aportació que s'hi fa des d'aquest territori, on es combina «talent, entorn i eficiència».

La Nit de la Investigació està organitzada per la Fundació Lluita Contra la Sida, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i l'Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa. L'acte d'ahir a la nit va comptar com a presentadors amb l'actor Marc Clotet i el Mag Lari i va incloure actuacions d'aquest darrer, així com dels humoristes Xuriguera i Faixedas i del cor Barcelona Gospel Messengers.