Les possibilitats de formació han centrat el gruix de les consultes dels prop de 2.000 noies i nois del Pla de l'Estany, la majoria d'entre 16 i 20 anys, que durant l'últim any s'han adreçat a l'Oficina jove de la comarca-Cal Drac. Una altra dada significativa és que 350 joves que ni treballen ni estudien han utilitzat el programa de Garantia Juvenil.

Al llarg de 2015, Cal Drac ha atès aproximadament 2.500 consultes de prop de 2.000 joves, el 90% de les quals s'han fet de manera presencial. El 44,73% de les seves demandes han tingut a veure amb l'educació, mentre que un 21,09% ho han estat amb l'ocupació i un 18,53% amb el lleure.

De tots els serveis especialitzats que ofereix l'Oficina jove del Pla de l'Estany, el més destacat del darrer exercici és el programa de Garantia juvenil, pensat per a noies i nois que no treballen ni estudien.

L'activitat d'aquest centre també inclou una programació d'activitats adreçada al ciutadans més joves de la comarca i l'edició d'un butlletí informatiu amb periodicitat bimensual, que es va estrenar al març.

L'oficina es va crear el desembre de 2012 i en els últims tres anys ha ampliat la seva oferta, amb nous serveis per ajudar la població jove en el seu procés personal d'emancipació.