La comissió gestora de Medinyà es va prounciar ahir en relació amb l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) del recurs que l'Estat contra la restitució del municipi. La presidenta de la comissió, Montserrat Garcia, va explicar que l'entitat seguirà treballant per acabar de constituïr els òrgans administratius i de Govern del nou municipi.

«Seguirem fent com fins ara», va assegurar Garcia, que va recordar que el Consell de Ministres no va demanar la suspensió cautelar de la llei que regula la creació de Medinyà, i per tant, aquesta segueix vigent fins que l'alt tribunal es pronunciï.

«Això pot ser que passi d'aquí a mig, un, dos o tres anys. No ho sabem del cert, però nosaltres ja hem començat a treballar amb la comissió paritària per tractar el tema del personal, i aquesta setmana hem celebrat el primer ple ordinari, així que no ens plantegem aturar-nos», va ressaltar.

Garcia considera que Medinyà té «arguments que sostenen la nostra restitució com a municipi, i som optimistes en relació amb la decisió final del TC».

Per la seva banda, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va defensar l'«operativitat» del municipi de Medinyà davant l'admissió a tràmit del recurs d'inconstitucionalitat i va demanar respecte a la voluntat manifestada pels habitants a favor de convertir-se en un municipi.