La nova llei de Territori promourà les necessitats singulars dels micropobles

18.04.2016 | 07:20
La nova llei de Territori promourà les necessitats singulars dels micropobles

El Departament de Territori i Sostenibilitat prepara una sèrie de mesures per incentivar les necessitats singulars dels micropobles de Catalunya. Aquestes mesures formen part dels objectius de la nova llei de territori que està elaborant el Departament.
El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va subratllar que aquesta nova llei suposarà el «reconeixement» de les necessitats territorials i urbanístiques de 332 petits municipis, de menys de 500 habitants, que representen l'1,1% de la població i el 35% de la superfície del territori català. Serra va detallar algunes de les accions previstes per als micropobles, com la millora de l'accessibilitat viària, els serveis i les telecomunicacions i la implantació del petit comerç i la petita indústria al voltant del camp.
Alguns d'aquests temes es van debatre ahir a Sant Miquel de Campmajor, en la jornada «Els Micropobles: paisatge, urbanisme i identitat territorial», que organitza l'Observatori del Paisatge de Catalunya i on col·labora l'Associació de Micropobles de Catalunya. S'hi van tractar les problemàtiques territorials, urbanístiques i de gestió del paisatge dels micropobles, el paper del paisatge en el desenvolupament local, la transició energètica o les estratègies de repoblament, entre altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema