Tocaments sí, però cap d'obscè. No és que li grapegés els pits i els genitals com ella denuncia, sinó que un excés de gesticulació probablement el va dur a tocar-li «l'espatlla i el genoll» en senyal de companyerisme, com «toacaria un home» en un tracte informal, i només amb l'únic objectiu de fer-li entendre que ella, en tant que «presidenta de la secció local d'Unió a Salt», havia de començar a involucrar-se en la configuració de les llistes electorals per a les municipals de 2015 i no mostrar-se «passiva». Això és, en síntesi, el que segons Torramadé va passar en el sopar d'inici de campanya electoral del 8 de novembre de 2012.

El cas dels presumptes abusos ?sexuals de l'expresident de la Diputació de Girona i exalcalde de Salt, Jaume Torramadé, a l'exassessora d'Unió, Minerva Amador, va quedar ahir vist per a sentència en la que va ser la segona jornada de la vista oral.

Torramadé va tancar la prova testifical amb la seva declaració, en la qual va indicar que el contacte físic amb Amador es va limitar als típics tocs de gesticulació que s'usen per «reforçar» una idea. En aquest cas concret, que havia de començar a preparar les llistes electorals per no anar a «última hora». Afegint que a la plaça Albareda, on l'exassessora va assegurar que s'havia produït un segon episodi d'abusos, ell es trobava parlant amb dos regidors quan ella se li va apropar. El regidor saltenc Robert Fàbregas va delcarar el mateix durant la sessió de dijous.

En la seva declaració, l'expresident va admetre haver demanat al cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, que es reunís amb l'exassessora i el seu marit en el Club de Tir de Girona per saber a què es referien quan van demanar «compromisos» a la direcció nacional d'Unió. Segons va manifestar, el funcionari li va comentar «que volen 50.000 euros pel silenci» d'una cosa «que no ha succeït». «Això és una extorsió i així ho interpreto», va sentenciar.

En veure's extorquit diu que va parlar amb el comissari dels Mosos de Esquadra a Girona i aquest li va recomanar «denunciar immediatament». Arran d'això, la fiscal li va preguntar el motiu pel qual mai va denunciar l'article escrit per Amargant al Diari de Girona, on relatava la confessió de Torramadé i la posterior negociació del pacte de silenci amb l'exassessora, a la qual cosa va respondre que «confiava absolutament» que el cas «es resoldria en seu judicial».

1.400 euros per no treballar

Durant la sessió d'ahir també es van poder escoltar els fragments de la gravació que el marit de l'exassessora va realitzar d'amagat al Club de Tir quan presumptament es negociava el pacte de silenci amb Amargant i l'aleshores també asessior d'Unió, Fidel Rincón. En aquesta gravació s'escolta com el cap de protocol oferia a Amador la possibilitat d'estar-se gairebé tres anys en «la mateixa situació laboral a la Diputació de Girona sense haver d'anar a treballar». Un acord pel qual rebria «1.400 euros que et cauen cada mes del cel».

El cas ha quedat vist per a sentència i les parts van mantenir les seves peticions. La fiscalia 3.600 euros de multa i 1.000 euros d'indemnització, l'acusació particular dos anys de presó i 20.000 euros d'indemnització i la defensa l'absolució.