Un jove ciclista de 20 anys, que vivia a Porqueres (Pla de l´Estany) ha mort aquest diumenge al matí mentre participava en la 8a marxa cicloturista Les Gogues, organitzada pel Club Ciclista Banyoles. Els Mossos d´Esquadra han informat que els fets han tingut lloc pels volts d´un quart de nou del matí davant del número 7 de la GIP-5121, al punt quilomètric 8,3, al centre d´Esponellà. Segons sembla, la víctima s´hauria desequilibrat mentre intentava avançar uns altres companys i ha caigut de la bicicleta amb la mala sort que ha picat de cap contra una jardinera massissa. A causa de l´impacte, el jove ha patit un traumatisme cranioencefàlic. Fins al lloc dels fets s´ha traslladat el metge de l´esdeveniment esportiu, una ambulància i un helicòpter del SEM que tot i que han intentat reanimar-lo durant mitja hora no han pogut fer res per salvar-li la vida. Des del Club Ciclista Banyoles lamenten els fets i expressen el seu condol a la família i amics del jove. Arran del tràgic succés, han els organitzadors de la prova esportiva han decidit anul·lar l´entrega de premis i l´espectacle musical que s´havia previst al final de la marxa.

Tal i com han assenyalat des del Club Ciclista de Banyoles, aquest és el primer cop en vuit anys que es fa aquesta prova esportiva que succeeix un accident d´aquestes característiques. La marxa travessa la comarca del Pla de l´Estany i té dos recorreguts diferents, un d´uns 90 quilòmetres i un altre de 150 quilòmetres. Els participants, centenars, havien sortien de Banyoles i havien de retornar a la capital del Pla de l´Estany.

Segons ha pogut saber l´ACN, els fets han tingut lloc a un quart de nou del matí davant la casa número 7 situada a la carretera GIP-5121 d´Esponellà, al punt quilomètric 8,3. Tot apuntaria a que el jove, un noi originari de Polònia però que feia temps que vivia a Porqueres, estava intentant avançar uns companys ciclistes quan, de sobte, i per causes que es desconeixen, hauria perdut l´equilibri i ha caigut de cap contra una de les diverses jardineres de pedra massissa que hi havia a l´entrada de la casa. El noi anava ben equipat i amb el casc cordat. La Carme, la propietària de l´immoble, que no ha volgut explicar els fets davant de càmera, ha detallat que ha escoltat el xoc a primera hora del matí quan feia poc que s´havia aixecat del llit.

"El noi cridava i, de sobte, s´ha fet un silenci. Anaven ràpid perquè en aquest indret fa baixada i fàcilment agafes velocitat", ha comentat la propietària de la casa. Des del primer moment, els companys de la víctima han alertat els serveis mèdics en veure que es tractava d´un accident molt greu. La víctima ha patit un traumatisme cranioencefàlic. Fins al lloc s´ha desplaçat l´equip sanitari de la prova esportiva, una ambulància del SEM i fins i tot un helicòpter del Servei d´Emergències Mèdiques que s´ha col·locat en una zona plana, a pocs metres d´on ha succeït l´accident mortal. Tot i que han intentat reanimar-lo durant més de mitja hora, els equips mèdics no han pogut fer res per salvar-li la vida.

El jove, amb pares estrangers, estava molt vinculat al món de l´esport de la comarca del Pla de l´Estany. Lligat amb el Club de Natació de Blanes, era un triatleta a qui li agradava i practicava molts esports. L´organització de l´esdeveniment s´ha posat en contacte amb l´alcalde i regidors de Banyoles per informar dels fets i també s´han posat a disposició dels familiars de la víctima. "Els seus companys estan molt afectats. És una fatalitat", ha explicat un dels portaveus del Club Ciclista de Banyoles.