El Dipsalut va acollir ahir la primera jornada de treball d'intervenció psicològica en crisis i emergències de Girona. La delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), amb la col·laboració de Dipsalut, va organitzar aquesta iniciativa pionera a les comarques gironines. Durant la jornada es van exposar algunes de les emergències psicològiques que s'han viscut a la demarcació com el cas de Germanwings o la desaparició d'un nen a Camós la nit de cap d'any

La iniciativa, pionera a les comarques gironines, anava dirigida de forma exclusiva als equips de Psicologia d'Emergències que treballen a l'àmbit de la demarcació. Entre els objectius de la jornada que es va celebrar a Dipsalut i on van participar una trentena de professionals de les emergències psicològiques, hi havia la comparació i aprenentatge a partir de les diferents metodologies de treball; el debat sobre intervencions realitzades; la creació de sinergies positives entre els professionals que hi participen; la unificació de criteris entre els diferents equips i la generació d'un corpus de coneixement entorn de la psicologia d'emergències que permeti unes intervencions cada vegada més ajustades al que es demana des de la societat.

Durant aquesta jornada es van exposar algunes de les emergències psicològiques que s'han viscut a les comarques gironines en els últims mesos com la desaparició d'un nen de tres anys la nit de cap d'any a Camós i el cas de Germanwings. Entre els ponents que van intervenir hi havia Jordi Martori, coordinador provincial de Creu Roja i en Jordi Frau, cap de l'equip del Servei d'Emergències Psicològiques de Dipsalut. La presentació de la jornada va anar a càrrec del president de la delegació de Girona del COPC, Paco Molinero, mentre que Jordi Ruiz va presentar el Grup de Treball.