El grup municipal de la CUP ha penjat un vídeo a internet per denunciar la situació del barri vell d'Olot. El document visual porta el títol de "Fem Barri Vell d'Olot.".

En les imatges editades i distribuïdes per la CUP, es veuen imatges de balcons i canaleres en mal estat i de portes tancades amb cadenats per causa del deteriorament i mal estat dels habitatges. Les imatges van combinades amb frases, com "tres esfondraments en una setmana, el darrer el dia 10 d'abril, 21 persones desallotjades" i altres. El vídeo va ser anunciat per la CUP durant la roda de premsa que va tenir lloc dijous passat, dia 14 d'abril.

A la compareixença, la regidora, Mireia Tresserras, va anunciar que la CUP demanarà la creació d'una taula de tècnics i una altra de polítics destinada a avaluar la situació del barri vell de cara a dur a terme totes aquelles accions que aturin la degradació.

En referència a l'esfondrament del diumenge passat, dia 10, Tresserres va explicar que després d'estar a la Junta de Govern, "la posició de l'alcalde i de l'equip de govern és considerar-ho un cas aïllat". En contra, però, Tresserres va afirmar que "Nosaltres sabem per activa i per passiva que no és un cas aïllat". En aquesta línia, Trasserras va recordar que "divendres passat, 8 d'abril, ja havia caigut una altra part de teulada a la Pla Almoina" i que a partir d'aquest incident "una pedra va ferir una veïna, la qual no va denunciar els fets".

En aquest sentit, Trasserras va insistir que no són "casos aïllats" i va advertir que "si l'Ajuntament no hi posa mà és perquè ha mirat cap a un altre costat". Per a Tresserras, cal actuar ràpidament. Segons ella el primer que cal fer és muntar una taula tècnica i una de política. "Per abordar el tema del barri vell en el sentit global, que s'enfonsa tot", va assenyalar.

Crea un cens

És per això que Trasserras defensa la necessitat de crear "un cens per saber quants pisos estan buits, quins es poden habitar i quins no" Segons la regidora, també cal saber "quants solars estan abandonats, quins animals ho habiten" perquè "passegem pel barri vell i coneixem la realitat del barri vell".

Amb tot, la regidora Mireia Tresserras considera que "més enllà dels veïns i dels privats, l'Ajuntament té eines". Per tant, va concloure, "farem servir totes aquestes eines, perquè la situació del barri vell passi de ser una pura anècdota, el fet que un dia caigui un a teulada i l'altra caigui una cornisa".

"És clar que quan i havia el Pla de Barris hi havia diners", recorda Trasserras. Amb tot, la regidora considera que és millor prevenir perquè "no cal esperar circumstàncies tràgiques per actuar, perquè si no tindrem problemes greus el dia que algú prengui mal"

Lluís Rubió va precisar que la formació de la CUP no farà bandera del barri vell i que, per tant, no tractarà la qüestió com un tema de ciutat.