La CUP ha portat la Diputació de Girona a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) del Parlament. El diputat provincial de la formació, Lluc Salellas, ha explicat aquest dilluns que el grup ha entrat 24 requeriments a la GAIP de la falta de transparència de la corporació. Es tracta de nou casos en els quals la Diputació no ha respost les peticions de la CUP, una sol·licitud de la qual no ha fet arribar la contesta, 11 casos en els quals no ha deixat fer fotocòpies, a part de no permetre consultar dades concretes o fer justificar per quin motiu es pretén accedir a la informació. En paral·lel, el partit també enviarà una carta a Transparency International.

Salellas ha detallat que la GAIP disposa d'un termini de dos mesos per respondre els requeriments i ha subratllat que la resolució de la comissió del Parlament és «vinculant». «En cas que ens doni la raó, la Diputació estarà obligada a donar-nos accés a la informació», ha afirmat Salellas, que ha afegit: «Ens sembla greu el boicot que estem patint, que és deliberat». El diputat provincial ha posat de manifest que, des del ple de gener, l'actuació de la corporació ha canviat a l'hora de facilitar la documentació que la formació ha demanat. Salellas ha destacat que des que el grup va entrar a la institució el passat juliol, ha formalitzat un centenar de requeriments d'accés a la informació.

ERC demana criteris per elegir els alts càrrecs

Així mateix, ERC ha enviat aquest dilluns un comunicat en el qual ha demanat a la Diputació de Girona que «estudiï i plantegi un canvi» en els criteris per elegir el personal directiu de la corporació, com són els alts càrrecs dels organismes autònoms i els ens dependents. El president del grup de la formació republicana a la Diputació, Lluís Sais, ha explicat que les bases «no recullen amb claredat el procediment de selecció» ni els criteris per avaluar els perfils que es presentin. Després de la informació avançada per Diari de GironaDiari de Girona, que la corporació no traurà a concurs la plaça de directiu de Ramon Ramos, ERC també ha lamentat l'excepció que es pretén fer amb la direcció del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.