Alcaldes polonesos visiten el sector agrícola i turístic gironí

Una vintena de batlles recorreren durant tres dies l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Pla de l'Estany

20.04.2016 | 07:40
Recepció a la delegació polonesa a l´Ajuntament de Figueres.

Una delegació de vint alcaldes polonesos va iniciar ahir a Figueres una visita de tres dies per les comarques gironines per conèixer en profunditat el model turístic i agrícola local. Provenen de municipis d'entre 10.000 i 40.000 habitants de la regió de la Gran Polònia, al centre-oest del país, i busquen poder aplicar experiències similars a les que troben a Catalunya.

El president de la patronal gironina FOEG, Ernest Plana, exerceix aquests dies d'amfitrió. En declaracions als mitjans, va assegurar que la visita que van fer l'any passat a Girona per descobrir empreses sureres i d'alimentació els va sorprendre i enriquir tant que enguany han volgut repetir l'experiència.

Se centraran especialment en l'enoturisme i les instal·lacions turístiques d'interior. Per això, després de ser ahir a Figueres i diversos punts de l'Alt Empordà, també faran parada a la Garrotxa i el Pla de l'Estany, per poder agafar idees i implantar-les posteriorment a la seva regió, que no té costa.

Aquesta delegació polonesa forma part del Centre de Formació i Estudis d'Administració Local de Wielkopolska a Pozna, que és l'organització regional d'autogoverns locals més antiga i més gran de Polònia, que aplega més de 243 municipis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema