Descobreixen una granja de Sant Pau de Segúries que abocava purins al Ter

També es filtraven dejeccions ramaderes a la terra amb una bassa defectuosa - La Guàrdia Civil denuncia els propietaris

19.04.2016 | 13:03
La canonada per on s´abocaven els purins i que anaven fins al riu Ter

La Guàrdia Civil ha descobert que una granja estava abocant purins directavament al riu Ter. I a més que també es filtraven a la terra les dejeccions ramaderes a través d'una bassa que tenien i que era defectuosa.

Els fets es remunten a dimecres quan els agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Puigcerdà van saber que a Sant Pau de Segúries hi havia una una granja d'explotació porcina que estaria abocant purins directament al riu Ter sense cap control mediambiental.

El dimecres s'hi van personar els Seprona amb agents de Puigcerdà i varen anar cap a la zona industrial del municipi i van repassar el marge del riu Ter. Allà varen trobar-se observant una canonada d'uns 40 centímetres de diàmetre i uns 25 metres de longitud per on s'abocaven els purins directament al riu. A més, la canonada provenia d'una bassa situada en una granja d'explotació porcina que tenia forats i es fintraven també purins a terra.

Un cop localitzats els propietaris, van dir a la policia que no sabien dels abocaments perquè l'explotació ramadera havia canviat de mans i per tant, això devia haver passat amb els antics propietaris.

Els agents varen denunciar els responsables per una infracció a la normativa de sanitat animal, aigües i residus, pel que seran denunciats davant l'Agència Catalana de l'Aigua, Agències Catalana de Residus, així com als Serveis Territorials de Ramaderia de Girona.

Els responsables s'han compromès a reparar i impermeabilitzar la bassa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema