ERC va demanar ahir a la Diputació de Girona que «estudiï i plantegi un canvi» en els criteris per elegir el personal directiu de la corporació, com són els alts càrrecs dels organismes autònoms i els ens dependents. El president del grup de la formació republicana a la Diputació, Lluís Sais, va explicar que les bases «no recullen amb claredat el procediment de selecció» ni els criteris per avaluar els perfils que es presentin. Just una setmana després que CiU descartés -de moment- un pacte amb ERC al govern de la corporació, Sais va afegir que «amb unes bones bases s'acabaria triant el millor candidat». La formació va valorar que l'actual sistema per escollir directors i/o gerents «no respon a cap criteri tècnic ni objectiu», així que la falta de transparència del procés provoca que «es posi en dubte la validesa» de les persones seleccionades.

ERC va detallar que, a part del canvi en els criteris d'aquest procés d'elecció, s'ha de valorar si és necessari que tots els organismes i els ens de la Diputació disposin de director o gerent si ja tenen un professional que pot desenvolupar la tasca directiva. «Hem d'estudiar si es pot reduir l'estructura» del personal directiu, va destacar Sais. «És una reflexió que tots plegats hauríem de ser capaços de fer a la Diputació per esbrinar si podem generar un tipus d'estalvi que es podria destinar a donar més suport als municipis gironins», va posar de manifest el president del grup republicà a la corporació.

Després de la informació avançada per Diari de Girona, que la corporació no traurà a concurs la plaça de directiu de Ramon Ramos, ERC també va lamentar ahir l'excepció que es pretén fer amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. «No entenem per què s'ha fet aquesta excepció. Si la capacitat professional de l'actual director és l'adequada, no hi ha d'haver cap problema perquè ho revalidi en un concurs obert», va afirmar Sais.