L'Ajuntament d'Esponellà estudiarà com millorar la carretera GIP-5121 on diumenge va morir el jove ciclista de 20 anys mentre participava en la vuitena marxa cicloturista Les Goges, organitzada pel Club Ciclista Banyoles. L'alcalde d'aquest municipi, Joan Farrés, va lamentar ahir el «fatídic» accident i va apuntar que la velocitat hi podria haver tingut molt a veure, ja que aquest tram és perillós perquè és una baixada estreta. També es va comprometre a estudiar possibles mesures per evitar que fets com els de diumenge es tornin a repetir. El jove, veí de Porqueres, s'hauria desequilibrat mentre intentava avançar un altre company i en caure de la bici, va picar de cap contra una jardinera de formigó situada al voral de la via. A causa de l'impacte, el jove va patir un traumatisme cranioencefàlic que li va provocar la mort.

La GIP-5121 és una carretera estreta i amb alguns revolts que ja han requerit algunes actuacions al seu pas per Esponellà, com ara la instal·lació d'un semàfor en un pont que travessa el riu per regular el trànsit de vehicles en ambdós sentits donant pas alternatiu. L'Ajuntament s'ha compromès ara a estudiar amb els tècnics i amb els responsables de carreteres de la Generalitat com es pot millorar la seguretat en aquesta via i especialment al punt quilomètric 8,3 on va morir el ciclista.

L'alcalde va assegurar ahir que, fins que no hi hagi una variant, aquesta carretera continuarà tenint limitacions, com la seva estretor i que des de fa temps que s'està intentant millorar-la.

Mostres de condol

El Club Ciclista Banyoles ha penjat a la seva pàgina web un crespó negre en senyal de dol per la mort del jove, alhora que ha expressat el condol a la família i amics de la víctima. El noi, d'origen polonès, era un referent per als joves de la comarca com a esportista multidisciplinari que participava en triatlons i curses esportives de diferents modalitats.

El jove era membre del Club Natació Banyoles. Per això, ahir l'entitat va habilitar un espai a l'entrada perquè qui ho volgués escrivís unes paraules a un llibre.