Els líders dels lladres amb «butron» són els mateixos que robaven i venien cadells

La dona, que acumula 25 antecedents policials, es dedicava a oferir els gossos per Internet i la van exanmpar fa un any

19.04.2016 | 11:58
Un dels cadells que els Mossos van poder retornar a l´empresa · Mossos d´Esquadra

Els Mossos d´Esquadra van desarticular fa pocs dies un grup criminal que es dedicava a robar en domicilis i empreses de Girona i Barcelona pel mètode del butron. Sis dels vuit membres viuen a Sils i a Riudarenes.

La seva líder va acabar a la presó després de l´operatiu ja que a més es tracta d´una dona que acumula més de 25 antecedents policials. Juntament amb el seu marit i d´altres membres del grup viuen a Sils i són coneguts especialment a la urbanització de Vallcanera.

La dona, juntament amb la seva parella sentimental, actuaven de líders del grup i a les comarques de Girona la policia ja els té ben fitxats. En aquest cas per un altre fet que va copsar l´actualitat el maig passat quan es va conèixer la notícia. Van participar en el robatori de 22 cadells en una empresa d´Hostalric que es dedica a la venda de gossos i després, els venien per internet des de Sils.

Ambdós formaven part d´un entramat compost per almenys cinc persones i bona part d´ells també han estat detinguts per segon cop en l´operatiu dels robatoris dels butrons.

El cas dels cadells es remunta el 12 d´abril de l´any passat, quan en una empresa d´Hostalric que es dedica a la venda de cadells de gos. Cap a les dotze de la nit, dos individus van forçar la porta principal de l´empresa i van sostreure 22 cadells de gos, de diferents races, valorats en més de 8.000 euros. Els Mossos de Santa Coloma de Farners van iniciar una investigació per localitzar els lladres i recuperar els animals.

El dia 20 d´abril, agents de paisà van observar al pati d´un domicili de Sils, que estaven investigant, diferents gossets que s´ajustaven a la descripció dels animals robats a Hostalric. Després de diverses indagacions, els policies van descobrir que els animals estaven repartits en dos domicilis de Sils i que una de les inquilines els estaria venent a través d´internet.

Venia els gossos a Facebook
Aquest últim era el paper de la líder del grup de butrons que fins i tot venia els animals a través del Facebook i els oferia a qui en volia. Va quedar detinguda per un delicte de receptació. L´home, que exercia de líder dels lladres de butrons, per la seva banda va ser detingut com a autor del robatori.

Per altra banda, els policies van comprovar com gairebé tots els gossos havien estat venuts per internet, van trobar-ne dos de morts i en van recuperar dos més, que van ser lliurats als cuidadors de l´empresa propietària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema