Els Mossos d’Esquadra van desarticular fa pocs dies un grup criminal que es dedicava a robar en domicilis i empreses de Girona i Barcelona pel mètode del butron. Sis dels vuit membres viuen a Sils i a Riudarenes.

La seva líder va acabar a la presó després de l’operatiu ja que a més es tracta d’una dona que acumula més de 25 antecedents policials. Juntament amb el seu marit i d’altres membres del grup viuen a Sils i són coneguts especialment a la urbanització de Vallcanera.

La dona, juntament amb la seva parella sentimental, actuaven de líders del grup i a les comarques de Girona la policia ja els té ben fitxats. En aquest cas per un altre fet que va copsar l’actualitat el maig passat quan es va conèixer la notícia. Van participar en el robatori de 22 cadells en una empresa d’Hostalric que es dedica a la venda de gossos i després, els venien per internet des de Sils.

Ambdós formaven part d’un entramat compost per almenys cinc persones i bona part d’ells també han estat detinguts per segon cop en l’operatiu dels robatoris dels butrons.

El cas dels cadells es remunta el 12 d’abril de l’any passat, quan en una empresa d’Hostalric que es dedica a la venda de cadells de gos. Cap a les dotze de la nit, dos individus van forçar la porta principal de l’empresa i van sostreure 22 cadells de gos, de diferents races, valorats en més de 8.000 euros. Els Mossos de Santa Coloma de Farners van iniciar una investigació per localitzar els lladres i recuperar els animals.

El dia 20 d’abril, agents de paisà van observar al pati d’un domicili de Sils, que estaven investigant, diferents gossets que s’ajustaven a la descripció dels animals robats a Hostalric. Després de diverses indagacions, els policies van descobrir que els animals estaven repartits en dos domicilis de Sils i que una de les inquilines els estaria venent a través d’internet.

Venia els gossos a Facebook

Aquest últim era el paper de la líder del grup de butrons que fins i tot venia els animals a través del Facebook i els oferia a qui en volia. Va quedar detinguda per un delicte de receptació. L’home, que exercia de líder dels lladres de butrons, per la seva banda va ser detingut com a autor del robatori.

Per altra banda, els policies van comprovar com gairebé tots els gossos havien estat venuts per internet, van trobar-ne dos de morts i en van recuperar dos més, que van ser lliurats als cuidadors de l’empresa propietària.