Un total de 280 alumnes de segon curs d'ESO s'han reunit a Girona dintre del projecte pedagògic «Benjamín de Sefarad», iniciativa de la xarxa Red de Juderías de España. El punt de sortida de la trobada ha estat les escales de la Catedral i, tot seguit, s'ha fet una visita al Call jueu. Durant el matí s'han presentat els resultats dels treballs que els estudiants han fet aquest curs sobre història i patrimoni jueu.

L'objectiu del projecte és promoure activitats didàctiques de contingut històric i patrimonial, a més de conscienciar els joves de la importància de la defensa del llegat cultural comú. Quatre instituts gironins participen en aquest programa, el Jaume Vicens Vives i el Carles Rahola de Girona (aquest últim per primer cop), el Castelló d'Empúries i l'insitut-escola Salvador Vilarrasa de Besalú.

Les visites continuaran el 26 d´abril, en què l´alumnat de l´institut Vicens Vives es desplaçarà a Castelló d´Empúries, i el 5 de maig, quan els joves de l´insitut Carles Rahola aniran a Besalú. En ambdues localitats podran gaudir de visites guiades a càrrec dels seus companys.